Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Ірина Констанкевич проінспектувала Цуманську виправну колонію

Ірина Констанкевич з начальником установи Миколою Пелихом.

Сайт Ірини Констанкевич.

Ірина Констанкевич проінспектувала Цуманську виправну колонію

Нещодавно народний депутат Ірина Констанкевич з робочим візитом побувала у Цуманській виправній колонії № 84, де поспілкувалась із керівництвом закладу та оглянула умови утримання в’язнів

Начальник установи Микола Пелих та начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Сергій Гурта ознайомили нардепа з роботою оперативно-режимного підрозділу щодо забезпечення  належного режиму відбування покарання відповідно до правопорядку та законності, з комунально-побутовими умовами, наданням кваліфікованих медичних послуг та ін.

 У ході зустрічі були обговорені проблеми, які вимагають вирішення на законодавчому рівні, та які не залишаться без уваги нардепа.

Особлива увага приділяється цілеспрямованій діяльності персоналу установи з виховання у засуджених самокерованої та правослухняної поведінки, відновлення їх у статусі повноправного члена суспільства, повернення до самостійного соціально-нормативного життя у суспільстві. Цьому сприяють і залучення засуджених до виробничо-господарських робіт. Зокрема, тут виготовляється будівельна продукція, продукція швейної, механічної, деревообробної промисловості, меблі та ін.

Умови утримання засуджених достойні. Ліжка, столи, стільці, підлога виготовлені руками самих «мешканців» установи. Такий же вигляд має доглянута ними територія колонії (квіти, різної форми кущі). На території установи розташований храм, де майже усе теж виготовлено руками засуджених. Це ще один крок до повернення у звичайне життя, коли кожен з ув’язнених може побути наодинці з Богом і переосмислити своє минуле.

 У ході зустрічі були обговорені проблеми, які вимагають вирішення на законодавчому рівні, та які не залишаться без уваги нардепа.

 

 

Джерело: Сайт Ірини Констанкевич.
Telegram Channel