Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Теренова гра «Гурби-Антонівці» зібрала 350 молодих людей з усієї України

Цього року виповнилось 75 років від бою під Гурбами.

gurby.org.ua/

Теренова гра «Гурби-Антонівці» зібрала 350 молодих людей з усієї України

Теренова гра «Гурби-Антонівці» відбулась на межі Тернопільської та Рівненської областей 2-5 травня. Більше трьох сотень молодих людей приїхало з різних куточків України, щоб позмагатися за перемогу

Гра відбувалася у лісі на території 20 км², обмеженій маркувальною стрічкою. Тривала 3 доби без перерви. Найцікавіші події відбувалися саме вночі: диверсанти ловили розвідників чи керівників команд. Учасники заходу ночували без наметів у екстремальних умовах.

За перемогу змагалися два курені – «Вовки» та «Леви».  Курені діляться на менші частини: чоти і рої за аналогією розподілу груп в УПА.

«Життя” учасника - це нарукавна пов’язка: в одного куреня - жовта, в іншого - червона.

“Я приїхав на Гурби вперше. Для мене гра стала не просто емоціями та враженнями, а ще й величезним уроком. Уроком того, що я несу відповідальність за життя рою та куреню на грі рівно так само, як несу відповідальність за свою сім’ю, місто та країну», - коментує учасник із Сум Даніїл Скиба.

Учасники здобули навички орієнтування на місцевості, виживання та виховували у себе такі прикмети характеру, як відважність, рішучість та моральна витривалість. Оскільки прожити в лісі у практичних бойових умовах є досить складно.

Степан Барна - голова Тернопільської ОДА, Василь Кирилюк - воїн УПА, останній учасник бою під Гурбами та отці Миколай і Тарас також завітали на гру.

Цього року 75 річниця від бою під Гурбами. Зараз на цьому місці спокійно. Саме тут 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів та технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянські війська і здобули тактичну перемогу, та це не зламало наших воїнів. Вони проявили незламність духу та відданість країні.

«Теренова гра створювалась для вшанування найбільшого бою УПА проти військ НКВС. Сьогодні перед українцями стоїть потреба захисту державності та боротьби з ворогом у різних сферах- збройній, інформаційній, економічній, громадській. На Гурбах молоді люди можуть знайти однодумців та здобути навики, щоб вже завтра захищати Україну», - коментує голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу - Соломія Фаріон.

Степан Барна - голова Тернопільської ОДА, Василь Кирилюк - воїн УПА, останній учасник бою під Гурбами та отці Миколай і Тарас також завітали на гру. Гості привітали учасників із початком нового етапу життя для них - обов’язком берегти Україну та боротися за неї у будь-якій сфері діяльності.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес.

 Цього року виповнилось 75 років від бою під Гурбами.
Цього року виповнилось 75 років від бою під Гурбами.

 

Telegram Channel