Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У луцькій церкві при управлінні поліції відбулось перше архієрейське Богослужіння після переходу до ПЦУ

Божественну Літургію з нагоди престольного свята очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Луцька міська рада.

У луцькій церкві при управлінні поліції відбулось перше архієрейське Богослужіння після переходу до ПЦУ

Сьогодні у церкві святого Великомученика Юрія Переможця при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області відбулась Божественна Літургія з нагоди престольного свята, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. На свято завітав секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт

 

 Це перше архієрейське Богослужіння у храмі з того часу, як його громада перейшла до юрисдикції Православної Церкви України. Ініціаторами возз’єднання із Православною Церквою України були самі ж працівники МВС, а його настоятелем призначено капелана 32-го Окремого батальйону Національної гвардії України, священика Сергія Лівончука, який неодноразово ніс капеланську службу в зоні проведення ООС.

Настоятелем призначено капелана 32-го Окремого батальйону Національної гвардії України, священика Сергія Лівончука, який неодноразово ніс капеланську службу в зоні проведення ООС.

«Для вас, хто тут працює, це — особливе місце. Владика часто любить нагадувати, що храм — це душа. Душа великого міста, села чи маленької вулички. Тут, по-особливому, – храм на території вашої установи. Ми часто чекаємо того недільного дня, щоб прийти у храм на службу і помолитися. Але ви маєте велику ласку Божу, що кожного дня можете переступити поріг цього святого місця, помолитися до святого Юрія Переможця та усіх святих. Сьогодні нелегкий час в нашій ненці-Україні. І ми бачимо, як важливо, що сьогодні у храмі лунає молитва рідною, українською мовою. Тому мусимо пам’ятати про власну відповідальність, яку маємо, відвідуючи храм та засвідчуючи свою віру», - зазначив у проповіді Сергій Лівончук.

Під час Літургії присутні вшанували молитвою святого Великомученика Юрія Переможця та усіх працівників поліції, які загинули при виконанні службових обов’язків.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel