Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Обличчя з фронту»: чим ближче до передової, тим чистіше душею там люди

На передовій всі єдині. Фронт не терпить випадкових людей. Бойові дії – це своєрідний фільтр.

Луганщина.ua

«Обличчя з фронту»: чим ближче до передової, тим чистіше душею там люди

Тарас Грень – військовий журналіст зі Львова, поковник, старший мобільної прес-групи ОТУ «Північ». Основне місце його служби – Західний регіональний медіацентр Міністерства оборони України. За його плечима вже десять ротацій на Схід. І тисячі фотографій з передової. Частина з них з 11 квітня знайомить сєвєродончан та гостей міста з героями війни

«Обличчя передової» – під такою назвою фотографії Тараса Греня наразі представлені в приміщенні Луганської облдержадміністрації на фотовиставці, присвяченій 5-річчю від початку антитерористичної операції на Сході України. Про це пише Луганщина.ua.

На фото – військовослужбовці, які протистоять ворогу на передових позиціях оборони України у Луганській та Донецькій областях – боронять рідну землю, бережуть наше мирне життя. Автор зробив їх під час перебування у зоні проведення АТО/ООС у період з 2014 по 2019 роки, щоб показати людям справжні обличчя захисників України.

– Це своєрідна відповідь на ворожу інформаційну пропаганду, що зображає українських військовослужбовців «карателями», – розповів Тарас Грень. – Ми ведемо війну, але лише захищаємо свою країну. Ми не злі, у нас немає істеричної агресії. Я хочу, щоб усі побачили, що захисники України – це люди з чистими та світлими очима, відкритими обличчями. Вони залишаються людьми у будь-якій ситуації.

На передовій всі єдині. Фронт не терпить випадкових людей. Бойові дії – це своєрідний фільтр.

За кожною світлиною – спогади самого автора, окрема історія створення фото, а також історія героя світлини. Всі герої різні: за статтю, віком, професією, мовою спілкування, але вони єдині у пориві захистити власну країну, її суверенітет та територіальну цілісність.

– На передовій всі єдині. Фронт не терпить випадкових людей. Бойові дії – це своєрідний фільтр. Туди потрапляють різні люди. Хтось приходить заробити грошей, але чим ближче до передової, тим чистіше душею там люди. Там усе по-іншому, – поділився автор.

І світлі, відкриті та щирі обличчя, які споглядають зі світлин, тому реальне підтвердження.

Тарас Грень не лише фотографує, він спілкується з кожним героєм, і результатом такого спілкування є зворушлива розповідь про кожного зі співрозмовників – про життя, мрії, вчинки, відповідальність, любов до близьких та до України – щира і неповторна. Але в кожній історії є те, що об’єднує всіх героїв – підступна війна змусила їх взяти до рук зброю та стати пліч-о-пліч зі своїми військовими побратимами, щоб собою закрити від ворожих куль українські міста та села.

Згодом фотовиставка Тараса Греня експонуватиметься в закладах освіти Луганщини, тому що цих героїв кожен повинен знати в обличчя.

Евеліна БОГДАНОВА

Telegram Channel