Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Гройсман: Кабмін визнає незаконними всі паспорти, видані Росією на Донбасі

Володимир Гройсман закликав світ не визнавати фейкових паспорітв, виданих Росією.

Гордон.

Гройсман: Кабмін визнає незаконними всі паспорти, видані Росією на Донбасі

Україна буде звертатися до країн-партнерів із проханням не визнавати паспортів, виданих Росією громадянам України на тимчасово окупованих територіях, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Україна не визнаватиме паспортів, які Росія видає українським громадянам на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду 8 травня, передає кореспондент видання «ГОРДОН».
Керівник уряду назвав такі паспорти фейковими. «Чому фейкові? Тому, що ми розуміємо, що це абсолютно незаконно, це порушення будь-яких міжнародних норм. Ми ніколи не визнаємо будь-якого громадянства, яке видає країна-агресор. Знаєте, як нацистська Німеччина видавала для тих чи інших людей. У нас є наш паспорт, український, яким ми гордимося, який є символом свободи і демократії. Сьогодні ми, уряд України, приймемо рішення, щоб визнати всі паспорти, які будуть видані громадянам України на нашій території в порушення міжнародних норм, – ці паспорти будуть визнані незаконними. Вони будуть визнані незаконними при перетині державного кордону, а також при використанні на території нашої держави. Більш того, усі паспорти, які буде видавати РФ органами, уповноваженими їх видавати для українських громадян, теж будуть визнані недійсними», – сказав Гройсман.

Він підкреслив, що це – відповідь України на видавання паспортів РФ жителям тимчасово окупованих територій.

Він підкреслив, що це – відповідь України на видавання паспортів РФ жителям тимчасово окупованих територій. «За результатами цього рішення ми звернемося до всіх наших країн-партнерів, щоб унаслідок цього правового рішення, яке прийняв український уряд, такі самі рішення прийняли інші країни. Щоб ці фейкові паспорти, які видаються в порушення норм, були визнані недійсними при перетині кордонів інших країн», – додав прем'єр.
24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ, що спрощує набуття російського громадянства жителями окупованих бойовиками територій Донбасу. 29 квітня в місті Новошахтинськ Ростовської області відкрився центр видавання російських паспортів жителям окупованих територій Луганської області України у спрощеному порядку. 30 квітня аналогічний паспортний центр, призначений для видавання російських паспортів у спрощеному порядку жителям окупованих районів Донецької області України, відкрився в Некліновському районі Ростовської області. 

Джерело: ГОРДОН.
Telegram Channel