Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У готелі для комах... 400 «номерів»!

Гарно і затишно.

Ukr.Media.

У готелі для комах... 400 «номерів»!

Основна мета незвичайного проекту — забезпечити якісне і надійне запилення овочів і пряних трав

У місті Мальме (Швеція) представники об'єднання «Мережа садівників і городників» створили незвичайний готель. Його, як передбачається, будуть відвідувати комахи, зокрема, бджоли та інші комахи, що винищують садових шкідників, інформує Ukr.Media.

В якості майданчика для спеціальної споруди обладнали 20 квадратних метрів фасаду житлового будинку. «Номерний фонд» готелю складається з 400 окремих «кімнат», виготовлених з екологічно чистих матеріалів: бамбука, вовни, цегли, соломи.

 Точно не відомо, скільки саме медоносів уподобало готельні номери, організатори бачили мух-квіткарок, бджіл, джмелів, сонечок.

Об'єднання садівників створило готель для комах з метою якісного запилення рослин на грядках. Особливо запилення комахами потребують овочі і пряні трави, які ростуть у межах міста. Готель виконує і декоративну функцію, перший поверх обладнаний як їдальня, де почесним гостям-комахам подають різні квіти, а другий засаджений травами і спеціями.

Точно не відомо, скільки саме медоносів уподобало готельні номери, організатори бачили мух-квіткарок, бджіл, джмелів, сонечок. Вони впевнені, що через кілька років кількість «відвідувачів» збільшиться.

Telegram Channel