Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дитину українки утримують в посольстві Данії, матір до малюка не пускають

Дипломатичний скандал виник на ґрунті протистояння жительки Запоріжжя з колишнім чоловіком-данцем.

Pixabay

Дитину українки утримують в посольстві Данії, матір до малюка не пускають

Голова МЗС України Павло Клімкін втрутився у справу утримання в дипустанові хлопчика із Запоріжжя, якого було силоміць вивезено з міста тиждень тому

Як повідомляє «Європейська правда», про це Клімкін написав на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, він обговорив цю справу з главою МЗС Данії Андерсом Самуельсеном.

Вкрай важливо, аби датське посольство вчинило «по-людськи» і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків.

«Вдруге за останні два дні розмовляв зі своїм датським колегою Андерсом Самуельсеном щодо українського хлопчика Даніеля, викраденого тиждень тому у Запоріжжі, якого всупереч усім правилам і нормам утримують у Посольстві Данії в Україні», – зазначив Клімкін.

За словами міністра, зараз вкрай важливо, аби датське посольство «вчинило по-людськи і дозволило матері побачити свого дворічного сина, а також допустило до дитини медиків».

«Отримав запевнення, що справа має зрушитись з мертвої точки», - повідомив про підсумки розмови Клімкін.

Мати Даніеля Анастасія стверджує, що її сина у Запоріжжі 2 травня викрав її колишній чоловік, громадянин Данії. За словами матері, хлопчика викрали невідомі чоловіки, коли малий гуляв з бабусею, а жінку – побили.

Пізніше стало відомо, що хлопчика утримують в будівлі посольства Данії в Києві.

Мати стверджує, що розлучилася з колишнім чоловіком та повернулася з дитиною в Україну у законний спосіб, та зараз категорично проти вивезення сина за кордон.

Telegram Channel