Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Митрополит Епіфаній освятив каплицю 14 бригади та провів чин перейменування (Фото)

Благословення на Перемогу!

14 окрема механізована бригада, прес-служба

Митрополит Епіфаній освятив каплицю 14 бригади та провів чин перейменування (Фото)

10 травня відбулася церемонія перейменування та освячення каплиці нашої народженої та загартованої в боях 14 окремої механізованої бригади. Очолив урочисте богослужіння Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський та всієї України Епіфаній. Каплиця нашої бригади, якій свого часу було присвоєне ім’я Олександра Невського, в день вшанування пам’яті всіх святих землі Волинської була перейменована на честь святого рівноапостольного князя Володимира Великого!

Митрополит Епіфаній особисто провів чин перейменування, освятив бригадну каплицю, окропив освяченою водою особовий склад нашої військової частини, поблагословив наших військовослужбовців на щасливу та звитяжну службу, подарував бригаді ікону рівноапостольного князя Володимира Великого та копію Томосу. 

Віримо, що незабаром почесне найменування, – імені князя Володимира Великого, видатного державотворця та могутнього воїна-завойовника, який перетворив Русь на одну з наймогутніших у військовому плані держав світу, отримає і сама 14 окрема механізована бригада!  

-Православна церква України – з українським військом! Як ви захищаєте територію і незалежність України, так ми захищаємо і захищатимемо Україну від духовних загроз! – відзначив митрополит Епіфаній. – Шановні військовослужбовці, наша підтримка і наші молитви – завжди з вами! З нами правда і з нами Бог! Нехай Господній захист буде з усіма вами! Разом здобудемо Перемогу! 

 

 Заступник командира нашої 14 омбр із морального-психологічного забезпечення підполковник Володимир Демидюк від імені командира військової частини полковника Сергія Войченка та від усього особового складу бригади висловив вдячність Предстоятелю ПЦУ за те, що він особисто очолив урочистий захід, вручив митрополиту на згадку про візит у нашу військову частину пам’ятний сувенір – шеврон нашої військової частини, а також оголосив Подяки командира 14 окремої механізованої бригади митрополиту Епіфанію, єпископу Володимир-Волинському та Турійському Матфею, єпископу-екзарху Луцькому та Волинському Йосафату.

-Віримо, що незабаром почесне найменування, – імені князя Володимира Великого, видатного державотворця та могутнього воїна-завойовника, який перетворив Русь на одну з наймогутніших у військовому плані держав світу, отримає і сама 14 окрема механізована бригада! – наголосив підполковник Демидюк. – А ми, кожен солдат, сержант та офіцер 14 омбр, і надалі з вірою в серці, з Господньою допомогою, з вашим благословенням та молитвами, твердою рукою тримаючи зброю, виборюватимемо нашу Перемогу! Слава Україні! 

На завершення візиту митрополит Епіфаній поспілкувався з військовослужбовцями нашої бригади, побажав їм усіляких гараздів, зробив спільне фото на згадку.

 

 

Джерело: 14 окрема механізована бригада, прес-служба
Telegram Channel