Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Полтаві страйкують приватні перевізники – вимагають підвищення тарифів на проїзд

Перевізники хочуть брати з пасажирів більше.

Фото: УНІАН

У Полтаві страйкують приватні перевізники – вимагають підвищення тарифів на проїзд

Щонайменше до шести гривень...

У Полтаві сьогодні на маршрути не виїхали автобуси приватних перевізників, вони вимагають підвищити тарифи на проїзд хоча б до 6 гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, за інформацією начальника Полтавської комунальної диспетчерської Юрія Сябра, на маршрутах немає жодного автобуса приватних перевізників.

Пасажирів зранку перевозили тільки тролейбуси.

Пасажирів зранку перевозили тільки тролейбуси.

Перевізники заявили, що вчора на засіданні міської комісії з питань транспорту вимагали підвищення тарифів, але рішення з цього питання прийнято не було. На засіданні перевізники попередили про зупинення перевезення пасажирів з 11 травня.

Виконувач обов’язки мера Полтави, секретар міськради Олександр Шамота у Facebook заявив, що перевізники хотіли влаштувати «заколот».

«Що вчора відбулось!? Провалений заколот перевізників, зрежисований певними політсилами… Перевізники намагались разом із їх союзниками в міській раді протягнути це рішення! За планом, в суботу мало відбутись позачергове засідання виконкому, де мали підвищити проїзд. А план був такий: протягуємо через комісію і на суботу вимагаємо скликання виконкому, де і змушуємо підвищити тариф, і в понеділок їдемо вже по 6!», - написав Шамота.

За його даними, перевізники сьогодні на засіданні комісії знову вимагатимуть підвищення вартості проїзду.

«На 10:00 заплановано продовження комісії, будуть спроби внести повторно це питання до порядку денного, тому звертаюсь до полтавців прийти і допомогти відстояти законну процедуру перегляду тарифу…», - додав Шамота.

Водночас заступник міського голови Олексій Чепурко вважає, що тариф на перевезення необхідно підвищувати.

Нині у Полтаві проїзд у маршрутках коштує 4-5 гривень за поїздку, перевізники вже неодноразово вимагали від місцевої влади підвищити ціни на проїзд.

Telegram Channel