Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 У Луцьку освятили храм великомучениці Катерини

Разом із високопреосвященним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, настоятель парафії протоієрей Юрій Близнюк, інше духовенство.

facebook.com/pravoslaviavolyni

У Луцьку освятили храм великомучениці Катерини

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення Свято-Катеринівської церкви в обласному центрі та очолив у ній Літургію.

Храм розташований на вул. Ветеранів, 1а, інформує Волинська єпархія Православної Церкви України на своїй сторінці у Фейсбук.

Разом із високопреосвященним служили канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, декани, настоятель парафії протоієрей Юрій Близнюк, інше духовенство. Під час Богослужіння священнослужителі привітали керуючого єпархією із днем народження, яке було напередодні. Від них та мирян вітальне слово промовив канцлер.

На завершення відправи архієрей вручив відзнаки активним парафіянам і жертводавцям.

На завершення відправи архієрей вручив відзнаки активним парафіянам і жертводавцям. 

За цією адресою парафія організувалася невипадково. Неподалік міська клінічна лікарня, а капличка всередені медзакладу не могла вмістити всіх охочих.

Місце під будівництво церкви освятив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет 12 червня 2011 р. У тому ж році було споруджено тимчасовий храм, де правили, поки тривало спорудження.

7 грудня 2014 р. митрополит Михаїл освятив наріжний камінь та заклав капсулу у фундамент, на престольне свято у 2016 р. – накупольний хрест, а через рік відправив першу Божественну Літургію.

 

Telegram Channel