Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Луцька міська рада розпочала проектну співпрацю із литовським Тракаєм

Члени луцької делегації отримали можливіть познайомитися з роботою муніципалітету Тракайського району.

lutskrada.gov.ua

Луцька міська рада розпочала проектну співпрацю із литовським Тракаєм

Делегація з Луцька відвідала Тракайський район Литви

Партнерство Луцької міської ради із муніципалітетом Тракайського району Литовської Республіки вийшло на новий етап розвитку – розпочалася проектна співпраця, яка стартує з реалізації пілотного проекту “Забезпечення свободи культурної спадщини для людини та держави – досвід Литви та України”, що співфінансується з коштів Програми сприяння та розвитку демократії Міністерства закордонних справ Литовської Республіки. Про це повідомляє Луцька міська рада.

З 7 по 9 травня делегація з Луцька у складі представників Луцької міської ради, краєзнавців, науковців та фахівців музейної справи у рамках вищезгаданого проекту взяла участь у навчальному візиті до Тракайського району.

Литовські колеги ділилися позитивним досвідом у галузі розвитку туризму у рідному Тракаї. Радили і пропонували лучанам, як “заманити” туриста до міста. Згодом делегація з Луцька отримала можливість ознайомитися із культурною спадщиною древнього Тракаю та зрозуміти, як творяться туристичні родзинки.

Другий день навчального візиту делегації з Луцька відбувався на території маєтку Ужутракіс, що входить до складу Тракайського історичного національного парку. Своїм досвідом у сфері ревіталізації об'єктів історико-культурної спадщини ділилися литовські науковці-практики та архітектори. Своєю відданістю справі та професійністю вразив лучан директор  Тракайського історичного  національного парку Гінтарас Абаравічюс, котрий провів для лучан екскурсію маєтком – колишньою літньою резиденцією графа Юзефа Тишкевича. Директор розповів про своє бачення експозиціного наповнення відновлених пам”яток історико-культурної спадщини, поділився власним досвідом та світовими тенденціями у цій сфері.

Литовські колеги ділилися позитивним досвідом у галузі розвитку туризму у рідному Тракаї. Радили і пропонували лучанам, як “заманити” туриста до міста. Згодом делегація з Луцька отримала можливість ознайомитися із культурною спадщиною древнього Тракаю та зрозуміти, як творяться туристичні родзинки. 

Третій день навчального візиту видався найнасиченіший і найпродуктивнішим у плані накреслення майбутньої співпраці і обговорення дискусійних питань у галузі туризму та збереження спадщини. Вранці делегацію з Луцька тепло прийняли в адміністрації Тракайського району віце-мер Марія Пуч та директор адміністрації муніципалітету Даріус Кведаравічіус.

Члени луцької делегації отримали можливіть познайомитися з роботою муніципалітету Тракайського району, порушувалося багато питань про роль адміністрації району у збереженні пам'яток історико-культурної спадщини. В останній день свого перебування у Тракаї учасники навчального візиту отримали унікальну можливість на власні очі побачити процес реставрації та ревіталізації Тракайського замку, члени делегації побували на місці колишнього язичницького капища. І на завершення надзвичайно активного візиту-тренінгу лучани відвідали столицю Литовської Республіки – Вільнюс, де шукали спільні точки дотику в історичному минулому наших держав.

Лучани отримали масу потрібної інформації, налагодили контакти з литовськими колегами, набули нового досвіду, що знадобиться усім у щоденній професійній діяльності. Накреслені в процесі навчального візиту напрямки майбутньої співпраці неодмінно втіляться у нові проекти, що реалізовуватимуться не лише Луцькою міською радою та адміністрацією Тракайського району, а й інституціями, представники яких отримали можливість стати учасниками проекту “Забезпечення свободи культурної спадщини для людини та держави – досвід Литви та України”.

Telegram Channel