Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Волині сума сплаченого єдиного соціального внеску зростає щомісяця

Зарплата не нижче мінімального розміру з офіційним працевлаштуванням гарантує громадянам соціальні виплати у випадку втрати працездатності та безпосередньо впливає на пенсійне забезпечення.

Pixabay

На Волині сума сплаченого єдиного соціального внеску зростає щомісяця

За підсумками січня-квітня 2019 року волинські страхувальники перерахували на соціальні потреби 1 мільярд 371 мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

З початку року сума сплаченого єдиного внеску в області зростала щомісяця. Як результат, проти аналогічного періоду минулого року волинські працедавці сплатили єдиного внеску на 248,3 мільйона гривень більше.

Позитивна динаміка демонструє очевидний економічний ефект від заходів з детінізації економіки.

«Ця позитивна динаміка демонструє очевидний економічний ефект від заходів з детінізації економіки та є результатом підвищення соціальних стандартів. Варто відзначити конструктивну взаємодію фахівців ДФС  з представниками Держпраці в питанні легалізації трудових відносин. Діалог з соціально відповідальним бізнесом і належний моніторинг та контроль за тим, щоб працедавці дотримувалися визначених державою гарантій оплати праці,  сприяють суттєвому росту надходжень єдиного внеску», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області сподіваються на активну позицію найманих працівників в питанні дотримання своїх прав.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.
Telegram Channel