Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
За 2 місяці поліція зафіксувала понад 600 злочинів, вчинених іноземцями

В Україні з 1 березня по 31 травня цього року проходять цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері.

Департамент комунікації Національної поліції України

За 2 місяці поліція зафіксувала понад 600 злочинів, вчинених іноземцями

Крім того, за даними правоохоронців, мігранти причетні майже до 20 тисяч адміністративних порушень

Найбільше злочинів, вчинених іноземцями, виявлено у столиці (88 фактів), на Дніпропетровщині (79) та в Одеській області (55 фактів).  Відтак за два місяця проведення заходів слідчими підрозділами Нацполіції оголошено підозри більш ніж 600 особам в рамках понад 800 кримінальних проваджень. До суду скеровано 676  кримінальних проваджень, повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Найбільше злочинів, вчинених іноземцями, виявлено у столиці (88 фактів), на Дніпропетровщині (79) та в Одеській області (55 фактів).

«З метою попередження злочинів Нацполіцією підготовлено та направлено до Державної міграційної служби понад чотири тисячі звернень про скорочення строку перебування на території України іноземців-порушників, примусове повернення іноземців та осіб без громадянства. З цієї кількості вже задоволено 60 відсотків надісланих звернень. Крім того, за рішенням суду поліцією спільно з Державною міграційною службою вже примусово видворено за межі території  держави понад 100 іноземців», - сказав заступник начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції Ігор Малахов.

Крім того, поліцейські викрили п’ять організованих груп і злочинних організацій за участі іноземців. Учасникам ОЗГ інкримінують факти торгівлі людьми, продаж наркотиків та скоєння крадіжок. Зловмисники вчиняли протиправні дії в Донецькій, Рівненській, Чернігівській, Вінницькій областях та місті Києві.

«Лідерами» щодо скоєння кримінальних злочинів на території нашої держави є громадяни Грузії, Російської Федерації та Азербайджану», – зазначив Ігор Малахов. 

 

Telegram Channel