Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Павло Клімкін наголосив, що наш Закон про мову є «цілком стандартним» на тлі аналогічних законів демократичних держав

Калинова завжи муляла Кремлю...

Фото: Українська правда

Павло Клімкін наголосив, що наш Закон про мову є «цілком стандартним» на тлі аналогічних законів демократичних держав

У такий спосіб він прокоментував звернення Росії до Радбезу ООН з приводу ухваленого Верховною Радою документу

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголошує, що прийнятий нещодавно закон про мову "виглядає цілком стандартно" на тлі аналогічних законів демократичних держав.

Про це він написав у суботу в Facebook, коментуючи звернення Росії до Радбезу ООН через ухвалення Україною закону про мову, інформує Українська правда.

Українська мова не отримала жодних особливих прав і привілеїв, які б могли викликати бодай найменші підозри щодо недемократичності чи шовінізму.

"Слід розуміти (і тут я хочу привернути увагу передусім зарубіжних політиків та аналітиків), що з точки зору міжнародної практики не відбулося абсолютно нічого екстраординарного. Українська мова не отримала жодних особливих прав і привілеїв, які б могли викликати бодай найменші підозри щодо недемократичності чи шовінізму", - наголосив Клімкін.

За його словами, ухвалення цього закону вже давно вимагала українська Конституція.

"Такі закони давно існують у багатьох демократичних державах і наш на їхньому тлі виглядає цілком стандартно, адже він забезпечує українській мові такі ж права та можливості, які має державна мова в будь-якій цивілізований і благополучній країні. І не більше!", - підкреслив міністр.

Він наголосив, що відродження української мови для України – "це перш за все питання національної безпеки і нашого виживання як народу й держави".

Клімкін додав, що в Україні немає жодних проблем із російською мовою.

"В нас проблеми з тими у Росії, хто не хоче бачити незалежної соборної України та української політичної нації", - зазначив він.

Telegram Channel