Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Громада розповідає про «Демократичну школу»

Спеціалісти обмінювалися знаннями.

Боратинська сільська рада.

Громада розповідає про «Демократичну школу»

У Баєві ділилися досвідом участі у міжнародній програмі

Як повідомляється на сайті Боратинської сільської ради, до Баївської школи, за підтримки Інституту післядипломної педагогічної освіти, завітали вчителі з Луцького району, щоб дізнатися про програму «Демократична школа», яку реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда (Осло, Норвегія). Проект реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Радою Європи, БО «Центр освітніх ініціатив» та ІСАР «Єднання»

Нагадаємо, що Баївська школа з 2017 року є учасницею Програми, після того як представники навчального закладу (директор Олександр Соколов, вчителька Марія Никитюк, представниця батьківського комітету Тетяна Сизюк і місцевий депутат Анатолій Левчук) перемогли у конкурсі в рамках програми.

 «Демократична школа» дала поштовх новим ідеям і вже сьогодні у місцевій школі впроваджують проект «Ні конфліктам – так громадянській освіті в школах».

Учасники, разом із представниками інших шкіл з усієї України, пройшли комплексне навчання у Львові, після чого організували кілька зустрічей з усіма учасниками освітнього процесу в Баєві. Спільно оцінювали школу, формували та впроваджували план дій щодо її розвитку, залучаючи батьків, учнів, вчителів, адміністрацію школи, представників громади.

«Демократична школа» дала поштовх новим ідеям і вже сьогодні у місцевій школі впроваджують проект «Ні конфліктам – так громадянській освіті в школах». Він передбачає облаштування простору для відпочинку і проведення серії навчань для розвитку компетанцій в учасників освітнього процесу.

Telegram Channel