Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщину відвідав предстоятель Православної церкви України Епіфаній

Епіфаній у Рівному поклав квіти до пам’ятної дошки митрополита Даниїла (Чокалюка) та стели Героїв «Небесної сотні» і воїнів АТО.

Oleg

Рівненщину відвідав предстоятель Православної церкви України Епіфаній

У суботу, 18 травня 2019 року, Блаженнійщий Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Всенічне бдіння у Свято-Воскресенському кафедральному соборі обласного центру

За вечірньою відправою митрополиту співслужив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, архімандрит Кіріон (Інасарідзе), секретар єпархії, благочинний Свято-Воскресенського кафедрального сбору протоієрей Сергій Лучанін, ректор РДС протоієрей Віталій Лотоцький та духовенство єпархії.

Сьогодні ми складаємо щиру вдячність тим матерям, які виховали справжніх захисників України і вони стали зразком для кожного із нас.

Під час візиту Предстоятель відзначив Благословенними Грамотами матерів загиблих захисників України.

«Сьогодні ми складаємо щиру вдячність тим матерям, які виховали справжніх захисників України і вони стали зразком для кожного із нас. Дорогі матері, ми схиляємо перед вами голови та молимось за упокій душ наших захисників», – зазначив Митрополит, під час вручення грамот. 

Благословенні Грамоти з рук Блаженнійшого Митрополита отримали Борисенко Наталія, Голубєва Людмила, Волошина Наталія, Рєпіна Тетяна, Белоцька Галина, Андріяшева Лариса, Мірошник Галина, Карнаухова Оксана.

В свою чергу, архієпископ Іларіон, вітаючи Його Блаженство у Рівному, зазначив, що віряни міста моляться за те, щоб Предстоятель витримав всі випробовування, які Бог послав на його долю.

Також в цей день Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив заупокійну літію на могилі спочилого митрополита Даниїла (Чокалюка), який доклав багато зусиль та зробив значний внесок у розбудову Рівненської єпархії та утвердження Української Православної Церкви. Його Блаженство та єпископи також поклали квіти на могилі Василя Червонія.

Джерело: Рівненська єпархія Православної Церкви України
Telegram Channel