Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Посол США в Україні Марі Йованович перед завершенням своєї каденції розповіла про досягнення України (відео)

Проблем багато, проте йдете правильним шляхом.

Фото: УНІАН

Посол США в Україні Марі Йованович перед завершенням своєї каденції розповіла про досягнення України (відео)

Вже 20 травня вона завершує роботу на своїй посаді

Посол США в Україні Марі Йованович, яка 20 травня завершує роботу на своїй посаді, розповіла про прогрес, якого Україна досягла за останні кілька років, і про свою роботу.

Відповідне відео розмістило американське диппредставництво в Youtube, інформує УНІАН.

"Протягом трьох-п'яти років після Революції Україна досягла величезного прогресу. Я згадую все, що було досягнуто, наприклад, стабілізація економіки, співробітництво в рамках програми МВФ, - це було нелегко, але це означає, що фундаментальні принципи зміцніли в Україні або незабаром зміцняться", - сказала Йованович.

Посол нагадала, що в Україні триває впровадження реформ у сфері освіти, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, та зазначила, що для їх завершення потрібно ще багато років.

Україна стоїть на шляху до європейського майбутнього, і це надзвичайно важливо. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не подолано, але був досягнутий прогрес, такий як запуск Антикорупційного суду цього року.

"Україна стоїть на шляху до європейського майбутнього, і це надзвичайно важливо. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не подолано, але був досягнутий прогрес, такий як запуск Антикорупційного суду цього року", - сказала вона.

Йованович зазначила, що результати останніх виборів чітко показали, що українці прагнуть не просто змін, а фундаментальних перетворень країни.

«Українці чітко висловилися, що вони хочуть успішної боротьби з корупцією та перемогою над нею, значних змін в управлінні країною, в стилі повсякденного життя українських лідерів, в тому, як ведеться бізнес», - зазначила Йованович.

Нагадаємо, що виконуючим обов'язки голови дипломатичної місії США в Україні буде Джозеф Пеннінгтон. На посаду посла США в Україні розглядаються поки дві кандидатури.

Як відомо, на початку березня генпрокурор Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої після призначення на посаду зустрічі з послом США Марі Йованович, вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало 4 мільйони доларів, які США повинні були виділити в якості підтримки.

Згодом Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не передавала йому "список недоторканних" осіб, про що він заявляв раніше.

 

Telegram Channel