Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Віскі — врятовано!

Ще б ціна його стала доступнішою.

AgroNews.

Віскі — врятовано!

Усунута загроза того, що віскі, міцність якого перевищуватиме встановлений законодавством України поріг – 45%, буде вважатися неякісною та небезпечною продукцією

Під час розгляду проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям закону «Про електронні довірчі послуги» було врешті врегульовано питання визначення віскі. Про це повідомляє Європейська бізнес асоціація, інформує портал AgroNews.

 «Адже в Європі встановлена лише нижня межа міцності алкоголю, проте в Україні була ініціатива встановити ще й верхній поріг».

Так, із законопроекту було прибрано визначення віскі, яке не відповідало міжнародним вимогам і парламентарі проголосували за законопроект в такій редакції. Таким чином усунута загроза того, що віскі, міцність якого перевищуватиме встановлений законодавством України поріг – 45%, буде вважатися неякісною та небезпечною продукцією.

«Бізнес на це неодноразово звертав увагу. Адже в Європі встановлена лише нижня межа міцності алкоголю, проте в Україні була ініціатива встановити ще й верхній поріг. Це б могло призвести до того, що з прилавків зникне левова частка віскі, до труднощів у міжнародній торгівлі. Оскільки напис на пляшці іноземного віскі, хоч і відповідав би міжнародним стандартам, не відповідав би законодавству України», – пояснили у ЄБА.

Telegram Channel