Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Буковинка вийшла заміж за героя-десантника та учасника «Ігор нескорених»

У гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові капелан о. Василь Гасинець повінчав доньку Софію і Героя-десантника Сергія Калитюка.

ФОТО: Форпост

Буковинка вийшла заміж за героя-десантника та учасника «Ігор нескорених»

Молодят вінчав батько нареченої, відомий український капелан

Донька відомого капелана з Буковини, отця Василя Гасинця, Софія вийшла заміж за герой російсько-української війни та учасника «Ігор Нескорених» Сергія Калитюка. Молодята повінчалися у Львові. Про це повідомляє львівське видання «Форпост», передає Чернівецький промінь.

Сергій Калитюк - країнський військовик, десантник, молодший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

«У гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові капелан о. Василь Гасинець повінчав свою доньку Софію і Героя-десантника Сергія Калитюка. Рівно півроку перед цим Софійка і Сергій заручилися, а сьогодні перед Богом і людьми стали подружжям! Щастя вам, українська родино! Божої ласки на многая літа, - написала на своїй сторінці у соцмережах чернівецька волонтерка Галина Абрам’юк.

Довідка: Сергій Калитюк - український військовик, десантник, молодший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

19 червня 2014 року о 4:00 почалась військова операція, метою якої було висування в глибину території, знищення укріплень бойовиків в районі смт Ямпіль та звільнення населених пунктів. З Красного Лиману вирушили підрозділи десантників взяти штурмом укріплений блокпост «Марс» російсько-терористичних угруповань, провести «зачистку» в передмісті Ямполя, захопити та утримувати ключові точки, зокрема міст через Сіверський Донець. На світанку сили зведеного штурмового загону десантників вийшли виконувати завдання за підтримки артилерії. Перший штурм був невдалим, — десантники потрапили у засідку. Терористи пропустили дві машини колони і підірвали на керованому фугасі третю — машину управління 1В119 «Реостат».

В результаті вибуху командир батареї Роман Прищепа дістав поранення у шию, механіку-водію Антону Воленку відірвало руку, старший сержант Максим Коваль дістав осколкові поранення, інші — контузії. Молодший Сержант Калитюк зазнав контузії, але зістрибнув з машини в бік лісосмуги і почав вести бій. Під час бою Калитюк дістав одну кулю у голову (пошкодившу череп), над лівим оком, та кілька кульових поранень у спину, відняло ноги. Чотири 9-міліметрові кулі пошкодили праву лопатку, пробили легеню, печінку, лімфовузол, ребра, зачепили хребет.

26 липня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Telegram Channel