Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Пригоди ХромоСоні» та інші цікаві історії від юних акторів. Запрошуємо на прем’єру!

Секрет особливої хромосоми.

Дитяча театральна студія «ДогориДриґом».

«Пригоди ХромоСоні» та інші цікаві історії від юних акторів. Запрошуємо на прем’єру!

23 травня 2019 року о 12.00 в приміщенні Центру культури і дозвілля СНУ імені Лесі Українки відбудеться інклюзивний театральний перфоманс за участю вихованців інклюзивної студії «Сонячні люди», дитячої театральної студії «ДогориДригом», мистецько-терапевтичного «Забавляночка» Луцького НРЦ

Ви побачите прем’єру вистави «Пригоди ХромоСоні» за мотивами оповіді Світлани Нагаєвої, музично-літературну композицію «Бабаї» за віршем Івана Андрусяка та виставу «Подорож У Країну Навпаки» за творами В. Симоненка мистецько-терапевтичного театру «Забавляночка» Луцького НРЦ.

Організатори Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, ГО «Інклюзивні студії».

 Новим творчим експериментом нашої студії стали спільні проекти з дитячою театральною студією «ДогориДригом» керівник Алла Доманська.

ГО «Інклюзивні студії» розпочалася в 2015 році з ініціативи декількох батьків, які вирішили провести спільні мистецькі акції дітей навчальних закладів Луцька та дітей з інвалідністю. Ідея реалізувалася в проекті «Сонячні люди – роблять сонячні справи», який був підтриманий Британською Радою в Україні. Діти та молоді люди з інвалідністю мали змогу поспілкуватися зі своїми однолітками, спільно попрацювати на різноманітних майстер-класах, відвідати заклади культури. Особливою «родзинкою» цих зустрічей було колективне виконання танцювального флешмобу «Просто, ми зірки», який із задоволенням виконували і діти, і дорослі.

Зараз ми реалізовуємо проект «Місто різних-місто рівних» спільно з ВОНУБ імені Олени Пчілки, в рамках якого діє інклюзивна студія «Сонячні люди», де діти з інвалідністю спільно займаються музичною, хореографічною та театральною творчістю зі своїми однолітками, розвиваючи свої таланти та уміння. Наші артисти брали участь у міських культурних заходах. Минулого року ми стали гостями міжнародного фестивалю для особливих театрів «Непротоптана стежина» м. Львів.

Новим творчим експериментом нашої студії стали спільні проекти з дитячою театральною студією «ДогориДригом» керівник Алла Доманська. Вистава «Пригоди ХромоСоні» написана мамою хлопчика з синдромом Дауна та розкриває секрет особливої хромосоми, яка перетворює дитину на особливу.

Вистава триватиме 40 хвилин. Після завершення запланована прес-конференція.

Контактні особи: Вікторія Колодяжна (0663832688), Шнит Наталя (050 539 54 74)

Telegram Channel