Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Рівнянин заборгував державі 5 мільйонів гривень

Діяльність підприємець припинив, а отже стягнути борг тепер майже неможливо.

УНІАН

Рівнянин заборгував державі 5 мільйонів гривень

Фізична особа-підприємець із Рівненщини Микола Рязанцев та увійшов до сотні найбільших неплатників податків України

ТОП-100 боржників податків країни опублікувала днями компанія YouControl.  

Загалом податковий борг платників податків становить 106 млрд. грн. Це на 35 млрд. грн. більше, ніж було в травні 2018 року. Майже 4 млрд. грн.  заборгували бюджету суб'єкти господарської діяльності. Багато боржників перебуває у стані припинення своєї діяльності.Фото ілюстративне

Сотня найбільших податкових боржників винна бюджету країни 51,26 млрд. грн. Це дані на квітень 2019 року. Ще 1,4 млрд. грн. податків заборгувала сотня фізичних-осіб підприємців.

Зокрема, найбільшим державним боржником у сплаті податків залишається нафтовидобувна компанія "Укранафта", яка винна бюджету 15,5 млрд. грн.

Підприємець зареєстрований у місті Острог. Втім його діяльність вже припинена. Це означає, що стягнути з нього податковий борг тепер майже неможливо.

Щодо ТОП-100 податкових боржників - фізичних осіб підприємців, то до цього списку увійшов і рівнянин Микола Рязанцев, який винен державі 5 млн. грн. Згідно з даними «YouControl», чоловік займається торгівлею пально-мастильними матеріалами і виробництвом продуктів нафтопереробки. Підприємець зареєстрований у місті Острог. Втім його діяльність вже припинена. Це означає, що стягнути з нього податковий борг тепер майже неможливо.

А найбільше серед приватних підприємців - 281 млн. грн. заборгував державі Валерій Волчков з Києва. Саме він очолює антирейтинг боржників серед ФОПів.

Що ж стосується податкових боргів загалом по областях, то Рівненська область там пасе задніх, посідаючи п'яте місце з кінця. Загальна сума боргу по області нині - 578 млн. грн, що становить всього 1% по Україні. Натомість найбільший обсяг податкового боргу сконцентровано в Києві. Мова йде про 40,14 млрд. грн, або 38% усього податкового боргу юридичних і фізичних осіб-підприємців.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel