Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
  Уряд Японії подбав про волинських немовлят

Вартість гранту - майже півтора мільйона гривень.

Фото ілюстративне

Belvet.ua

Уряд Японії подбав про волинських немовлят

Торік Нововолинська центральна міська лікарня взяла участь у конкурсі інвестиційних проектів за Програмою безпеки людини КУСАНОНЕ та успішно пройшла усі етапи конкурсного відбору. А вже в березні нинішнього року в Києві за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Такаші Кураі відбулася урочиста церемонія підписання грантової угоди

Нововолинський проект модернізації медичного обладнання потрапив до восьми грантів-переможців у сфері охорони здоров’я (всього відібрано було 12 із 500, які ще стосувалися соціального захисту та освіти).

На новому обладнанні можна визначати злоякісні та доброякісні утворення щитовидної та молочних залоз, на ранніх стадіях виявляти онкологічні патології, серцево-судинні захворювання, а також обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, скелетно-м’язової системи, нирки, периферичні та поверхневі судини.

Це дозволило в пологовому відділенні Нововолинської центральної міської лікарні встановили нову ультразвукову діагностичну систему. Вартість гранту - майже півтора мільйона гривень. До благородної справи долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який оплатив ПДВ.

Сучасну апаратуру презентували у пологовому відділенні Нововолинської ЦМЛ. З цієї нагоди до медичного закладу завітали Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, його перший заступник, секретар ради Андрій Сторонський, головний лікар центральної міської лікарні Віктор Мороз, перший заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці Лариса Тарасюк, медичні працівники, які працюватимуть із ультразвуковою діагностичною системою. На новому обладнанні, яке оснащене кількома датчиками, лікарі зможуть проводити увесь комплекс ультразвукових досліджень. На ньому можна визначати злоякісні та доброякісні утворення щитовидної та молочних залоз, на ранніх стадіях виявляти онкологічні патології, серцево-судинні захворювання, а також обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, скелетно-м’язової системи, нирки, периферичні та поверхневі судини.

Роксолана ВИШНЕВИЧ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel