Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні  лучани зможуть «потрапити» у середньовіччя

Пізнавальна лекція перенесе у іншу епоху

lutsk.eu

Сьогодні лучани зможуть «потрапити» у середньовіччя

Та дізнатися усю правду про медицину тих років

25 травня 2019 року, лучани зможуть відвідати унікальну лекцію, яка розповість усі таємниці медицини в добу середньовіччя. Лекція про те, що тоді лікували, хто саме надавав відповідні послуги, та чи надавали їх європейцям взагалі, буде проведена луцьким Центром туристичної інформації та послуг - інформує Управління туризму та промоції міста. Далі про це розповість lutsk.eu.

Медицина середньовіччя часто асоціюється з чимось страшним, жорстоким  та «темним». Але чи насправді все було так? Відповідь на це запитання лучани зможуть отримати вже завтра під час лекції. Тема лекції звучить так: «Медицина середньовіччя: що лікували, хто лікував, та чи лікували взагалі?». Про все це розповість лекторка, кандидатка історичних наук та засновниця проекту «Симболон. Центр середньовічних та ранньомодерних студій»  Людмила Ващук.

Пізнавальна лекція, яка на якусь мить перенесе лучан у іншу епоху, розпочнеться о 16:00 у Центрі туристичної інформації та послуг за адресою: вул. Сенаторки Левчанівської, 2. 

Лекторка підійматиме запитання:

які хвороби були поширеними у середньовічних європейців;

які методи практикувалися для лікування захворювань у добу пізнього середньовіччя;

якими практиками середньовіччя ми  користуємося і сьогодні, а які з них відійшли у історію;

ким були та де здобували фахові знання ескулапи середньовіччя;

чи справді в ту епоху проводили лікування хворих;

де та як здобували медичні знання вихідці з українських земель;

які предмети вихідці з наших земель вивчали та чи мали шанс на реалізацію серед колег із Європи.

Пізнавальна лекція, яка на якусь мить перенесе лучан у іншу епоху, розпочнеться о 16:00 у Центрі туристичної інформації та послуг за адресою: вул. Сенаторки Левчанівської, 2. 

Цього року у Луцьку започатковано просвітницький проект "1429: З'їзд європейських монархів у Луцьку" з нагоди відзначення 590-ї річниці З'їзду європейських монархів, яка відбулася у замку Любарта. Протягом року для лучан та гостей міста проводяться різноманітні лекції, екскурсії, виставки та квести з тематики середніх віків. 

Джерело: lutsk.eu
Telegram Channel