Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Нововолинцям розповіли як жити без стресу

Після виходу на пенсію життя має бути собі у задоволення

Карітас-Волинь

Нововолинцям розповіли як жити без стресу

У центрі «Довіра» для людей літнього віку ВОБФ «Карітас-Волинь» пройшов тренінг «Психологія стресу у людей літнього віку», який провела чудова психолог Карітас-Волинь п. Олена Качорок

Для знайомства тренер запропонувала присутнім асоціативну вправу «Обери картку наосліп», яка дала можливість розкритися та зрозуміти внутрішній світ кожної учасниці. Літні люди ознайомилися з цікавою інформацією про стрес та як налаштувати себе на позитив. Особливу увагу психолог приділила антистресовим правилам життя і поведінки, а саме: постійне прагнення до чогось, зміна поглядів на проблему, почуття гумору, пісня, дихання, думка, віра в Бога, свіже повітря, фізична праця. Учасники тренінгу взяли участь у психологічній вправі «Зв'язок роду», щоб передати однією фразою позитивний досвід, що є у спогадах з минулого, цікаві вправи для розвитку мовлення та внутрішніх діалогів. На завершення тренінгу щира вправа на побажання для кожної учасниці.
Такий вид діяльності дуже сподобався нашим підопічним, вони висловили своє захоплення від професіоналізму психолога, від цікавої інформації та своєї кмітливості під час заняття. 

Вихід на пенсію і припинення активної трудової діяльності тягне за собою істотну зміну стилю, рівня та якості життя, а визнання себе старою для людини є сильним психологічним стресом, який тягне за собою безліч проблем психологічного плану, а відсутність затребуваності суспільством найчастіше призводить до конфліктності з оточуючими.

Тому допомога і психологічна підтримка в таких ситуаціях потрібні і важливі.

Учасники проекту «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» для жертв націонал-соціалізму», що діє у Карітас-Волинь за підтримки програми Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog- це люди похилого віку, більшість з яких схильна до стресів. Цей стан є результатом звуження сфери спілкування, відходу від активної діяльності й самотності. Все це, безумовно, призводить до незахищеності літніх людей та їх уразливості. Вихід на пенсію і припинення активної трудової діяльності тягне за собою істотну зміну стилю, рівня та якості життя, а визнання себе старою для людини є сильним психологічним стресом, який тягне за собою безліч проблем психологічного плану, а відсутність затребуваності суспільством найчастіше призводить до конфліктності з оточуючими.

 

 

Джерело: Карітас-Волинь
Telegram Channel