Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Подивіться, кого «упіймали» відеокамери у волинському лісі  (ФОТО, ВІДЕО)

«А тепер «клацніть» мене, наче я когось побачила!»

Прес-служба Волинського ОУЛМГ

Подивіться, кого «упіймали» відеокамери у волинському лісі  (ФОТО, ВІДЕО)

Лісівники застосовують камери з метою боротьби з браконьєрством, лісопорушеннями та… стеженням за дикими тваринами

 

Такі відеофіксатори встановлені і в лісових масивах ДП «ЛМГ «Звірівське».  Ці угіддя, де ведеться мисливське господарство, багаті дичиною.

 

Спостерігати за звичками тварин, вивчати їхні потреби або навіть упіймати на фото та відео рідкісного звіра чи птаха, про існування якого в угіддях лісівники досі навіть не знали, – мета такого спостереження.

 

 Відеотехніка ефективно спрацьовує у боротьбі з браконьєрами, крадіями лісу та навіть бурштинокопачами. Адже працівник лісової охорони одразу отримує сигнал і знає точні координати місця порушення.

Камери встановлюються у місцях, де звірі бувають найчастіше, – поблизу годівничок чи солонців. Пристрій бачить вдень і вночі – спрацьовує датчик, що фіксує кожен рух людини, тварини чи птаха.

 

 Кріплять камеру до дерева. Вона не лише зберігає у пам’яті всі фото, а й миттєво надсилає на телефон відповідальним працівникам підприємства.

 

 Камери різного типу активно застосовуються у лісовому господарстві. Відеотехніка ефективно спрацьовує у боротьбі з браконьєрами, крадіями лісу та навіть бурштинокопачами. Адже працівник лісової охорони одразу отримує сигнал і знає точні координати місця порушення. Тож відповідно – оперативність виїзду на місце забезпечено. А той, хто потрапив у відеопастку, про це й не здогадується.

 

Камери непомітні для стороннього ока – не більші мобільного телефона.

Такий досвід уже давно застосовують у Європі. Його ефективність доведена роками, і не тільки у лісовій галузі.

 

 Ось результат зйомки в угіддях Звірівського лісомисливського господарства. Ви тільки подивіться – кого, коли і як упіймали камери відеоспостереження протягом останніх днів і ночей.

Прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Telegram Channel