Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Органічний посуд із висівок почали продавати в Україні

Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі.

agronews.ua

Органічний посуд із висівок почали продавати в Україні

Польська компанія Biotrem, яка виготовляє органічний посуд із висівок, відкрила представництво в Україні

Про це пише Агроньюз з посиланням на ukrainianpeople.us. В Україні почали продавати органічний посуд із висівок Після використання посудом можна годувати тварин і птахів.

Фірма запатентувала технологію, яка дозволяє робити одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі. Сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря. Одну тонну пшеничних висівок можна перетворити на 10 тисяч тарілок чи мисок.

Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблено з додаванням полімерів на рослинній основі, що суттєво збільшує час розкладання. 

Набір посуду включає тарілки, чашки, виделки та ножі. Такий посуд достатньо твердий й тривкий, аби розігрівати в ньому їжу. Після використання тарілками можна годувати тварин і птахів. Виробник запевняє, що тарілки з висівок повністю розкладаються за 30 днів. Водночас виделки та ножі зроблено з додаванням полімерів на рослинній основі, що суттєво збільшує час розкладання.

Розробники запевняють, що один кілограм продуктів пшеничних висівок – обробка пшениці, транспортування, переробка й утилізація – генерує близько 1,3 кг СО2, в той час як один кілограм полістиролових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.

Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів. 

Подібне еко-пакування розробили в Сумському аграрному університеті.

Telegram Channel