Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Рівненщина – серед лідерів соціально-економічного розвитку регіонів

Рівненщина посіла високі місця у 6-ти з 12-ти напрямів.

ФОТО: vse.rv.ua

Рівненщина – серед лідерів соціально-економічного розвитку регіонів

Київ, Харківська і Рівненська області очолили рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів за результатами 2018 року

Відповідний рейтинг оприлюднило Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства. При цьому враховували соціально-економічні показники регіонів: економічну ефективність, інвестиційно-інноваційний розвиток, фінансову самодостатність, розвиток малого й середнього підприємництва та інші показники, інформує видання "Рівненські новини".

Рівненщина посіла високі місця у 6-ти з 12-ти напрямів, зокрема:
- відновлювальна енергетика та енергоефективність (1 місце);
- соціальний захист і безпека (1 місце);
- доступність та якість послуг у сфері охорони здоров’я (3 місце);
- розвиток інфраструктури (5 місце);
- фінансова самодостатність (7 місце);
- раціональне природокористування та якість довкілля (8 місце).

Рівненська область зберігає лідируючі позиції вже другий рік поспіль.

«Лідируючі позиції нашої області у рейтингу Кабміну є доказом того, що Рівненщина за останні роки стала ефективним і самодостатнім регіоном. І це заслуга всіх жителів області, місцевого бізнесу, громадськості і команди Рівненської ОДА, яку вже більше трьох років маю честь очолювати.

Також значною мірою розвитку області посприяла і реформа децентралізації, яка дала можливість сформувати спроможні громади і побудувати сотні інфраструктурних об’єктів і проектів (а це сучасні школи і дитсадки, спортивні комплекси і стадіони, медзаклади, дороги тощо).

А ще Рівненщина є лідером із будівництва сільських амбулаторій», - каже голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

До слова, за даними моніторингу Рівненська область зберігає лідируючі позиції вже другий рік поспіль. За підсумками 2017-го регіон теж входив у трійку найкращих.

Рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів було започатковане у 2015 році. На підставі даних статистики областям виставляють оцінки щоквартально за 27-ма показниками у 6-ти напрямах і щорічно за 64-ма показниками у 12-ти напрямах.

Telegram Channel