Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Парламент сьогодні розгляне відставку Гройсмана

Заплановано також розгляд блоків питань з аграрної політики, інформатизації та ратифікації.

Укрінформ

Парламент сьогодні розгляне відставку Гройсмана

Про це йдеться у порядку денному засідання, опублікованому на сайті Верховної Ради

Напередодні Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував ВР визначитися шляхом голосування щодо відставки Прем'єр-міністра, який свою заяву про звільнення передав на розгляд парламенту 22 травня. Проект постанови №10341 "Про відставку Прем'єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича" депутати мають намір розглянути 14-им питанням, передає Укрінформ.

До початку роботи нового складу уряду свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабміну. У такому разі ВР має сформувати новий склад уряду. До початку його роботи свої повноваження виконуватиме той склад Кабміну, відставку якого було прийнято.

Порядком денним також передбачається розгляд у першому читанні законопроекту №10181 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)", спіавтором якого є Голова ВР Андрій Парубій. Цей документ передбачає запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних сил України, забезпечивши їх відповідність еквівалентній колонці NATO Code згідно зі STNAG 2116.

Народні депутати мають розглянути і питання про призначення члена Національної ради з питань телебачення і телерадіомовлення за квотою парламенту. 26 липня 2018 року Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики завершив прийом заявок на конкурс на цю вакансію, на яку претендують 12 кандидатів. Перед цим, у 2016 році, комітет двічі оголошував відповідний конкурс, але його результатів так і не підбив.

ВР також планує включити до порядку денного сесії близько десятка законодавчих ініціатив, зокрема і проект закону №10335 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання капеланської діяльності у Збройних силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях".

Telegram Channel