Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Латвії будуть перевіряти біографії вчителів

Директор раз в рік повинен перевірити, чи не з'явилися нові записи або зміни в інформації, яка стосується працевлаштованих ним вчителів

УНН

У Латвії будуть перевіряти біографії вчителів

Сейм Латвії в остаточному читанні прийняв поправки до закону, які зобов'язують керівника навчального закладу в установленому Кабінетом міністрів порядку переконатися, чи не поширюється на педагогів заборона на цю роботу

Про це повідомляє УНН з посиланням на delfi.

Згідно із законом, педагогом не може працювати особа, засуджена за умисне вчинення злочинного діяння, за винятком випадків, коли після погашення або зняття судимості встановлено, що це не шкодить інтересам учнів, і цій особі дозволено працювати педагогом.

Згідно із законом, педагогом не може працювати особа, засуджена за умисне вчинення злочинного діяння.

Заборона поширюється також на осіб з обмеженою дієздатністю, рішенням суду позбавлених опікунських прав і в згаданих в законі випадках невідповідності звільнених з посади педагога.

Глава комісії Сейму за освітою Арвілс Ашераденс ( "Нове Єдність") пояснив порталу, що директор раз в рік повинен буде зайти у відповідні регістри і перевірити, чи не з'явилися нові записи або зміни в інформації, яка стосується працевлаштованих ним вчителів. Що стосується знань мови, Ашераденс зазначив, що були випадки, коли сертифікати доводилося анулювати, так як вони були підробленими.

Telegram Channel