Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Волині відбувся другий молитовний сніданок (Фото, відео)

Другий молитовний сніданок.

Фото та відео Олександра ПІЛЮКА.

На Волині відбувся другий молитовний сніданок (Фото, відео)

На ньому зібралися релігійні діячі та політики, народні депутати Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, бізнесмени, учасники АТО — всього під одним дахом перебувало близько 200 осіб

          Серед священників були представники ПЦУ, УГКЦ, УПЦ МП, голови протестантських релігійних громад, благодійних організацій, капелани, представники єврейської громади. Мета сніданку благодійна — зібрати гроші для придбання дихального обладнання, що необхідне новозбудованому Волинському обласному перинатальному центру.

 

            Захід, який проходить традиційно в День захисту дітей або напередодні 1 червня, організувала Луцька міська рада. Обов’язки керівника оргкомітету взяв на себе радник луцького міського голови Ігор Поліщук. Нагадаємо, торік перший молитовний сніданок Волині відбувся у цьому ж місці, а зібрані  пожертви — 500 тисяч гривень — організатори переказали онкогематологічному відділенню обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Згодом за ці гроші було придбано гемоаналізатори, необхідні для раннього виявлення захворювань крові. 

           За традицією розпочали сніданок найвідомішою молитвою «Отче наш» у виконанні архієрейського хору «Оранта». Після цього з промовою виступила виконувач обов’язків Волинського обласного перинатального центру Ірина Горавська. Вона повідомила присутнім про особливості нового високотехнологічного закладу та про те, що його будівництво стало можливим завдяки активній позиції Ігоря Палиці. «Цей багатостраждальний довгобуд отримав друге дихання в 2016 році завдяки голові обласної ради, який своїми зусиллями залучив фінансування з держбюджету, були виділені кошти з обласного бюджету та фонду «Тільки разом» (майже 300 тисяч) гривень. Всього витрачено 217 мільйонів, із них 105  — з обласного бюджету Волині», —  сказала Ірина Горавська.

Першу пожертву на сніданку зробив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», переказавши мільйон гривень на перинатальний центр, про що й оголосив його голова. 

 

           У свою чергу Ігор Палиця поділився баченням того, щоб треба зробити в нашому краї, аби дитинство та подальше життя волинян стали кращими, ніж є зараз. «Наше майбутнє — це тільки наші діти, — сказав голова обласної ради. —  Здорові і щасливі діти, які не знатимуть, що таке війна, що значить «не існує медицини», «не існує роботи» і ти не знаєш, що робити далі, коли отримав освіту. У нас прекрасна область, хороші умови для того, щоб всі, хто хоче і вміє працювати, могли заробляти гроші, щоб інші люди приїжджали сюди і жити тут. Але для цього треба мати інфраструктуру, в першу чергу медичну. Тому я дякую керівнику перинатального центру. За цей об’єкт нам не те, що не соромно, а бере гордість, що вдалося його зробити».

          «Усі ми тут зібралися разом для благородної мети: прославити Бога і зробити хорошу справу заради дітей, — сказав голова оргкомітету Другого молитовного сніданку Волині, радник луцького міського голови Ігор Поліщук. — Всі  об’єднані бажанням бачити Україну сильною та успішною, але це станеться тоді, коли у кожному управлінцеві — від сільського голови і до Президента — буде Божий страх, коли в кожній людині, яка приймає доленосні для країни рішення, буде розуміння того, що вона нестиме відповідальність за них перед Богом. Країна успішною стане тоді, коли кожна людина буде дивитися на своє робоче місце, як на місце служіння Господу. Не можливо стати успішною країні, де люди не люблять один одного. В Святому Писанні сказано: «Улюблені, любім один одного, бо від Бога любов». Тож любімо один одного, любімо наших дітей, батьків, навіть наших опонентів, бо до цього закликає Господь».

 
 

           У ході сніданку багато говорили про дітей, сиріт, інститут сім’ї. Крім священнослужителів у театрі зібралося чимало відомих людей області, прибули також гості з Києва та зі США. В перерві між виступами запрошені мали можливість насолодитися трапезою. У програмі дійства були промови головних лікарів волинських медзакладів, молитви представників різних конфесій, гостей зі Сполучених Штатів, капеланів та художні номери у виконанні луцьких майстрів мистецтв. Не забували гості і про скриньку для пожертв, в яку кидали гроші. Першим це зробив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», пожертвувавши мільйон гривень, про що й оголосив його голова.

Довідка Волині

          Молитовні сніданки — новація, запозичена у США. Починаючи з 1953 року вони проходять в Америці, з якої поширилися в Європі та на інших континентах. Ідея сніданків полягає в тому, щоб об’єднати людей різних віросповідань та політичних поглядів у спільній молитві за свою батьківщину.  Цікаво, що в Україні молитовні сніданки стають усе більш масштабними — забуваючи про політичні розбіжності, конкуренцію, політики, державні і суспільні діячі, священники різних конфесій об’єднуються для молитви за країну.  


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel