Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як на Камінь-Каширщині запобігають надзвичайним ситуаціям

У пожежонебезпечний період – координація дій всіх служб

Камінь-Каширська РДА

Як на Камінь-Каширщині запобігають надзвичайним ситуаціям

Сьогодні, під час апаратної наради в голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Валерія Дунайчука йшлося про стан забезпечення пожежної і техногенної безпеки у пожежонебезпечний період. Нарада відбулася сьогодні, 3 червня 2019 року

Із приводу цього питання, повідомляє сайт райдержадміністрації, виступив Андрій Багнюк – начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області.

За словами Андрія Миколайовича, з початку 2019 року в районі виникла 41 пожежа, а разом з тим зареєстровано 7 випадків загорянь у природних екосистемах.

Рятувальники вкотре нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях, випалювання посуші та сміття.

– Із метою попередження виникнення пожеж проводимо роз’яснювальну роботу серед населення, здійснюємо профілактичні відпрацювання та рейди, – наголосив Андрій Багнюк.

Так, рятувальники вкотре нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях, випалювання посуші та сміття. Адже найчастіше пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, позаяк їх порушення може стати причиною масштабних пожеж і трагічних наслідків.

– Пропоную розглянути дане питання на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі представників усіх компетентних органів. Маємо спрацювати на випередження у напрямку протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в цей період, – резюмував керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Telegram Channel