Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Рівненщині власники автівок поповнили місцеві бюджети майже на мільйон

Суттєво поповнили бюджет

Рівне Вечірнє

На Рівненщині власники автівок поповнили місцеві бюджети майже на мільйон

Вагома частка належить власникам автомобілів, які були на європейських номерах

Зокрема, 978 тисяч гривень транспортного податку спрямували до місцевих бюджетів області за січень-квітень ц.р. власники легкових авто, які згідно із законодавчими нормами підлягають оподаткуванню.

За повідомленням головного управління Державної фіскальної служби в Рівненській області, лідерами серед платників податків є юридичні особи, які перерахували до місцевих бюджетів 667 тисяч гривень (68 відсотків від загальних надходжень). Внесок власників вартісних авто фізичних осіб - 311 тисяч гривень транспортного податку.

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральні органи виконавчої влади, що забезпечують формування і реалізацію державної політики економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті розміщують перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше 5-ти років включно і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, станом на 1 січня податкового (звітного) року. У 2019 році – це 1. 564. 875 гривень.

Даний перелік містить дані щодо марки, моделі, року випуску, об’єму циліндрів двигуна, типу пального. Фізичні особи - власники елітних автівок, зазначених у переліку, і є платниками транспортного податку.

Лідерами серед платників податків є юридичні особи, які перерахували до місцевих бюджетів 667 тисяч гривень (68 відсотків від загальних надходжень). Внесок власників вартісних авто фізичних осіб - 311 тисяч гривень транспортного податку.

Платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларації до 20 лютого. Сплачується платіж авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

Тим часом Верховна Рада України відтермінувала до 22 серпня ц.р введення в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

Такі зміни внесено Законом України від 16 травня 2019 року №2725-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про електронні довірчі послуги". Відповідно до цього Закону у пунктах 92 та 93 розділу XXI "Прикінцеві і перехідні положення" Митного кодексу України, а також у пункті 1 розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України" цифри "180" замінено на "270".

Валентин Ставський

Telegram Channel