Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Наші кримінальні таланти проявили себе аж у Південній Азії

Хакери планували помандрувати до Індії.

InternetUA.

Наші кримінальні таланти проявили себе аж у Південній Азії

Поліція Бангладеш затримала групу громадян України, підозрюваних у крадіжках коштів з банкоматів

Шахраї за допомогою мобільних телефонів розривали зв'язок між банкоматами та центральним сервером, а потім спустошували банкомати, не залишаючи при цьому слідів. Про це інформує портал InternetUA.

За інформацією місцевого видання BD News 24, ввечері 31 травня зловмисники кілька разів здійснили незаконне виведення коштів з банкомату банку Dutch-Bangla Bank в Дацці. Пізніше поліція затримала одного з членів угруповання, що дозволило вийти на слід п'ятьох його спільників.

3 червня суд заарештував шістьох українців на три доби. Як показав запис із камери відеоспостереження, двоє підозрюваних кілька разів знімали гроші, використовуючи банківські картки. При цьому кожен раз вони робили телефонні дзвінки.

 Як показав запис із камери відеоспостереження, двоє підозрюваних кілька разів знімали гроші, використовуючи банківські картки.

За словами помічника комісара слідчого департаменту поліції, підозрювані користувалися українськими телефонними номерами в режимі роумінгу і перед кожним зняттям коштів зв'язувалися телефоном із абонентом з України.

Цікаво, що з рахунків клієнтів банку гроші не знімалися, а на центральному сервері немає записів про проведені транзакції. Однак розслідування показало, що шахраї зняли 300 тис. така (близько 3500 доларів).

За даними поліції, українці планували відправитися з Бангладеш до Індії, де так само мали намір грабувати банкомати. Зараз поліція з'ясовує, чи були у шахраїв спільники серед місцевого населення.

Telegram Channel