Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рада не підтримала звільнення Полторака та Клімкіна

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко присоромила Зеленського за подану постанову про звільнення Полторака і порадила йому відвідати воєнний шпиталь.

5 канал.

Рада не підтримала звільнення Полторака та Клімкіна

На засіданні Верховної Ради в четвер депутати не підтримали проект постанови президента Володимира Зеленського про звільнення міністра оборони Степана Полторака

Його відставку підтримали лише 67 депутатів.

Партія «Батьківщина» підтримала подання президента.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко присоромила Зеленського за подану постанову про звільнення Полторака і порадила йому відвідати воєнний шпиталь. Самого міністра на засіданні не було.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко та Максим Бурбак з «Народного фронту» звернули увагу, що новий президент просить звільнити очільника МЗС, не запропонувавши кандидатуру на заміну.

Також Верховна Рада провалила голосування за звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Його відставку підтримали лише 137 депутатів. Таким чином, парламент провалив проект постанови, внесений президентом Володимиром Зеленським. Заяву самого Клімкіна депутати також не схвалили – вона отримала лише 141 голос.

Самого міністра на засіданні Ради не було.

Голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко заявила, що комітет підтримував відставу Клімкіна і порадила колегам проголосувати за неї. Під час обговорення представник фракції «Батьківщина» Борис Тарасюк сказав, що фракція планує голосувати за звільнення. Водночас, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко та Максим Бурбак з «Народного фронту» звернули увагу, що новий президент просить звільнити очільника МЗС, не запропонувавши кандидатуру на заміну.

 

Джерело: УП.
Telegram Channel