Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Випускники відмовилися від святкувань на користь Європи

Чернівецькі випускники поїдуть на найвищу гору Угорщини Кекеш зустрічати сонце.

Молодий буковинець

Випускники відмовилися від святкувань на користь Європи

Учні Чернівецького ліцею №1 вирішили запровадити нову традицію святкування випускного і сонце зустрічатимуть в Угорщині

Замість святкування у ресторані, вони після вручення атестатів одразу поїдуть до Європи. Таку ідею підтримали і учні, і батьки, і вчителі, пише molbuk.ua.

Мама одинадцятикласника Ірина Березовська – одна з організаторів такого випускного. Вона впевнена, що подорож до Європи обійдеться не дорожче, ніж випускний у Чернівцях, а вражень у дітей буде значно більше.

“Звернулися до туристичної фірми і разом із турагентом склали програму поїздки. 27 червня, одразу після вручення атестатів, на дітей чекає автобус від туристичної фірми на Театральній площі, і ми вирушаємо у подорож.

Спочатку їдемо до Відня в Австрії. Там п’ємо каву, гуляємо містом і музеями. Потім обідаємо та вечеряємо у ресторані. Ввечері їдемо до Будапешта. Тут теж буде екскурсія містом. Зробимо фотосесію на набережній Дунаю у Будапешті. Також замовили теплохід на дві з половиною години для подорожі Дунаєм із десятої вечора. У нас там буде випускний із вечерею, класичною музикою, вальсом. На Дунаї є багато мостів, які вночі підсвічуються, і це надзвичайно гарно”, - розповідає програму пані Ірина.

Випускники ліцею мріють швидше скласти ЗНО і вирушити вже у подорож.

Вже після цього випускники поїдуть на найвищу гору Угорщини Кекеш зустрічати сонце.До Європи їдуть майже всі випускники з двох класів ліцею.

“Така мандрівка обійшлася нам у 135 євро з людини. Тур вартує 75 євро. 14 євро заплатимо за ресторан у Відні, 12 євро – ресторан у Будапешті, майже 30 євро – екскурсія на теплоході”, - каже Ірина.

Випускники ліцею мріють швидше скласти ЗНО і вирушити вже у подорож. Всі впевнені,що вражень і фото буде значно більше, ніж від традиційного випускного.

“Коли розповів однокласникам про ідею поїхати на випускний до Європи, більшість сказали, що це круто. Вагалися лише декілька дітей. Ресторан – це стандартно і нецікаво. Всі розуміють, чим це закінчується. Тому, на мою думку, краще поїхати за кордон. Від такого випускного очікуємо позитивних емоцій і можливості розслабитися після ЗНО всім класом”, – розповідає випускник Артур Березовський.

Одинадцятикласниця Іванка Антонюк каже, що у дорогу не бере святкового одягу, а джинси, кросівки та фотоапарат.

"Подорож Європою, замість випускного – це однозначно чудова ідея. Бо ніхто з моїх однокласників не хотів шукати сукні і костюми, тим більше. На це пішло би більше грошей. Насправді, за ці гроші можна провести час значно цікавіше. У ресторані посиділи би дві години, а на ранок вже й не згадали би про той випускний. А так матимемо і відпочинок, і враження”, – переконана Іванка.

Telegram Channel