Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Дозволити собі таке можуть лише дуже-дуже багаті люди!

Фантастика стає реальністю.

Фото: commons.wikimedia.org.

Дозволити собі таке можуть лише дуже-дуже багаті люди!

У NASA озвучили ціну для космічних туристів за місяць на МКС

Фінансовий директор NASA Джефф Девіт заявив, що політ і місячне перебування приватного туриста на Міжнародній космічній станції імовірно коштуватиме понад 59 мільйонів доларів. Про це він повідомив у п'ятницю, 7 червня, на брифінгу, інформує портал Корреспондент.net.

«Зараз ми платимо близько 80 мільйонів доларів за крісло для нашого астронавта за рейс ... (З відновленням польотів на американських кораблях) ціна знизиться до 58 мільйонів доларів. Теоретично, я припускаю, це те, що платитимуть приватні туристи за доставку (на МКС)», - зазначив представник відомства. При цьому він додав, що точну ціну встановлюватиме компанія-власник космічного корабля.

 З 2020 року агентство планує щорічно відправляти на МКС дві короткострокові туристичні місії.

Девіт також уточнив, що за перебування на орбіті, у тому числі за харчування і користування системами життєзабезпечення, турист платитиме вже NASA. «Грубо кажучи, це коштує 35 тисяч доларів за ніч (близько одного мільйона за місяць)», - наголосив він.

Раніше цього самого дня NASA оголосило про розширення використання МКС комерційними компаніями, у тому числі про відкриття орбітальної станції для комічного туризму, виробництва і маркетингу.

З 2020 року агентство планує щорічно відправляти на МКС дві короткострокові туристичні місії.

Telegram Channel