Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Будівля обшита пінопластом і вагонкою плавилася на очах у костопільських пожежників

Причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Будівля обшита пінопластом і вагонкою плавилася на очах у костопільських пожежників

8 червня о 18:55 на спецлінію «101» поступило повідомлення про пожежу у приватному господарстві в Костополі у провулку Студентський.

По прибутті до місця виклику черговим відділенням 19-ї державної пожежно-рятувальної частини було встановлено, що горить літня кухня та баня в одноповерховому з мансардою піноблочному житловому будинку, облицьованому сайдингом розміром 10х5м, критого шифером та прибудова до житлового будинку розміром 5х5м.

Вогнем знищено покриття та перекриття літньої кухні та бані в житловому будинку, речі домашнього вжитку, побутова техніка,

Була загроза перекидання вогню на поруч розташований житловий будинок, гараж, господарчу будівлю та дровітню. На гасіння рятувальники подали три водяні стволи. Також до гасіння було залучено пожежі автоцистерни підприємства ТОВ «Свиспан Лімітед та ДП «Костопільське лісове господарство».

Ускладнювало роботу рятувальників значне пожежне навантаження самої будівлі, яка була обшита ззовні та всередині горючими матеріалами (сайдингом, пінопластом, мінеральною ватою та вагонкою).

О 19:41 пожежу вдалося локалізувати, а о 23:40 повністю ліквідувати. Жертв та постраждалих не має.

Вогнем знищено покриття та перекриття літньої кухні та бані в житловому будинку, речі домашнього вжитку, побутова техніка, меблі, пошкоджено сайдингове оздоблення будівлі.

До гасіння пожежі було залучено три одиниці пожежної техніки та 11 чоловік особового складу з яких від ДСНС 1 одиниця техніки та 9 рятувальників.

Джерело: Головне управління ДСНС України у Рівненській області.
Telegram Channel