Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На саміті G20 спрогнозували нову світову економічну кризу

Надії на врегулювання спору між США і Китаєм тепер пов'язані із зустріччю Трампа з Сі Цзіньпіном, яка повинна відбутися в японській Осаці в кінці червня 2019 року.

Pixabay

На саміті G20 спрогнозували нову світову економічну кризу

Однією з головних тем дискусій на саміті «Великої двадцятки»став вплив тарифного конфлікту між Китаєм і Сполученими Штатами Америки на розвиток світової торгівлі

У саміті, який проходить в місті Фукуока на південному заході Японії, беруть участь міністри фінансів і глави центробанків країн-членів G20.  Про це в неділю, 9 червня, повідомляє LB.ua з посиланням на DW.

«Сьогодні через торгові конфлікти такого типу існує реальна загроза, що уповільнення зростання світової економіки виллється в глобальну економічну кризу», - заявив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін назвав підвищені митні збори, введені США на товари з КНР, «економічним шансом» для багатьох інших країн.

Того ж дня глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард в інтерв'ю газеті Nikkei назвала торговий конфлікт між Пекіном і Вашингтоном найбільшою перешкодою на шляху розвитку світової економіки.

Іншу думку висловив міністр фінансів США Стівен Мнучін, назвавши підвищені митні збори, введені США на товари з КНР, «економічним шансом» для багатьох інших країн.

«Тут будуть переможці і переможені», - висловився Мнучін. На його думку, якщо Пекіну і Вашингтону вдасться домовитися, «це буде мати дуже позитивні наслідки» для США, для Китаю, для Європи і всього іншого світу.За словами Мнучіна, торгова війна з Китаєм ніяк не відбивається на кон'юнктурі внутрішнього ринку США, оскільки американський уряд захищає споживачів від впливу підвищених мє сьогодні двома найбільшими економіками світу.

У 2018 році обсяг експорту китайських товарів у США становив 478 млрд доларів, імпорт американської продукції в Китай - 155 млрд доларів.

Telegram Channel