Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Економічні дискусії на Світязі (Фото)

«Територіальний розвиток та регіональна політика: сучасний стан та орієнтири подальших реформ».

СНУ ім. Лесі Українки

Економічні дискусії на Світязі (Фото)

Науковці та голови ОТГ обговорили результати та виклики реформи децентралізації

Четвертий рік поспіль у перших числах червня на базі практик спортивно-оздоровчого табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі України на Світязі проходить Міжнародна науково-практична конференція «Територіальний розвиток та регіональна політика: сучасний стан та орієнтири подальших реформ». Щороку науковий захід, організований ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України» та СНУ імені Лесі Українки, збирає відомих учених України та Польщі із питань розвитку регіональної економіки та особливостей реалізації економічних реформ в Україні. 

Щороку науковий захід, збирає відомих учених України та Польщі із питань розвитку регіональної економіки та особливостей реалізації економічних реформ в Україні.  

Відкрили засідання конференції віце-президент НАН України, академік НАН України Сергій Пирожков, директор ДУ «Інститут регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України», професор Василь Кравців, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, академік НАН України Елла Лібанова та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, професор Наталія Павліха.

 
 

 Міжнародна конференція працювала за двома тематичними напрямами. Під час роботи секції «Економіка регіонів України: зміни та вектори розвитку» заслухано наукові доповіді про протидію дестабілізації національної економіки України, перспективи модернізації вугільних регіонів України, проблеми економічної реінтеграції Донбасу; розкрито сучасні виклики регіонального розвитку України та польський досвід реалізації державної регіональної політики.

 
 

 Модератором секції «Об’єднані територіальні громади: досвід функціонування, уроки на перспективу» був професор кафедри політології та державного управління СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський. Вчені у рамках роботи цього тематичного напряму ознайомилися з результатами порівняльної оцінки об’єднаних територіальних громад Карпатського та Центрального регіонів України; обговорили соціальні виклики та ризики децентралізації, особливості функціонування та розвитку об’єднаних територіальних громад поблизу зони конфлікту на Сході України та результати реформи децентралізації у Волинській області. Перед учасниками виступили голови об’єднаних територіальних громад Волинської та Львівської областей і розповіли про практичні аспекти реалізації реформи децентралізації в Україні.

Джерело: СНУ ім. Лесі Українки
Telegram Channel