Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Президент переконував Конституційний Суд ухвалити рішення, за яке «не буде соромно»

Президент виступив з промовою не з трибуни, а збоку біля суддів.

Віктория Матола

Президент переконував Конституційний Суд ухвалити рішення, за яке «не буде соромно»

Він виступив з короткою промовою і покинув залу

Президент України Володимир Зеленський узяв участь у засіданні Конституційного Суду, який розглядає його указ про розпуск Верховної Ради, передає LB.ua.

«Спасибі, що мене запросили. Здається, це вперше в історії України. Зазвичай це відбувалося навпаки - президент викликав суддів до себе», - сказав Зеленський на початку виступу.

Люди впевнені, що оскарження цього рішення - це просто спроба народних депутатів утриматися за свої крісла, за недоторканність і можливість збагачення.

Далі він продовжив промову словами про те, що рішення про розпуск Верховної Ради, на його думку, відповідає і духу, і букві закону.

«Про відповідність духу закону свідчать багато факторів. Громадяни України не просто не вірять Раді, рейтинг довіри - 4%. Народ України аплодує рішенням про розпуск Верховної Ради. Люди впевнені, що оскарження цього рішення - це просто спроба народних депутатів утриматися за свої крісла, за недоторканність і можливість збагачення», - сказав президент.

Він висловив надію, що Конституційний Суд України ухвалить рішення, за яке не буде соромно.

«Тим паче, що цей закон відповідає і букві закону. Наша юридична позиція беззаперечна і бездоганна. Це доведе мій представник Федір Веніславський, а сам, з вашого дозволу, я покидаю зал, щоб ніхто потім не сказав, що моя присутність мала вплив на суддів, і рішення було прийнято під тиском», - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради 8 скликання і призначення дострокових виборів на 21 липня. Підставою для розпуску було зазначено відсутність коаліції у Верховній Раді.

Telegram Channel