Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Винна чи невинна учасниця протесту проти Зеленського

25 травня щодо Дарії склали адмінпротокол за неповідомлення місцевої влади про організацію мітингу.

ФОТО: Рівне Медіа

Винна чи невинна учасниця протесту проти Зеленського

Постанову у справі рівнянки Дар’ї Коцюруби, яку суддя Рівненського міського суду Євген Сидорук визнав винною у вчиненні адмініністративного правопорушення (розклеювання агітації без вихідних даних перед другим туром президентських виборів), оприлюднили на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень

Дата набрання законної сили вказана 27 травня ц.р. До реєстру цей протокол надійшов 30 травня, був зареєстрований 31-го, а оприлюднений 3 червня. Саме рішення, як вказано у постанові, суддя прийняв ще 16 травня.

Нагадаємо, 30 травня ц.р. у Рівненському міському суді визнали помилку при видачі постанови про притягнення до адмінвідповідальності. Зазначимо, що матері Дар’ї по пошті у конверті надійшло рішення про те, що справу закрили за відсутності складу правопорушення. Натомість у міськвідділі Нацполіції отримали документ про те, що дівчину визнано винною і до неї застосовано захід у вигляді попередження. 

Суддя-спікерка Рівненського міського  суду Олена Першко пояснила, що у результаті службового розслідування вони встановили ненавмисну помилку працівників суду, які помилково віддали матері не постанову, а її проект. Чинною вона назвала той документ, у якому Дар’ю Коцюрубу визнано винною. 

У поліції пояснили, що вони розміщували агітаційні матеріали без вихідних даних, або у невстановлених місцях.  

Матір Дар’ї Наталія тоді журналістам сказала, що має намір оскаржити це рішення. Свій намір вона підтвердила і цього разу.
Тим часом адвокат Ілля Волошин на запитання: чи можна це ще зробити, зважаючи на те, що на сайті Єдиного держреєстру вказано, що дата набрання законної сили вказана 27.05.2019 року і 10-тиденний строк на оскарження уже минув, відповів: «Так, оскаржувати можна, додавши до апеляційної скарги заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови. Варто вказати, коли саме стало відомо про постанову з сайту Єдиного держреєстру. В даному випадку це 3 червня. Судова практика наразі така».

Як повідомлялося раніше, 16-річну Дар’ю Коцюрубу з трьома іншими молодими людьми затримали в центрі Рівного за розклеювання листівок 19 квітня. У поліції пояснили, що вони розміщували агітаційні матеріали без вихідних даних, або у невстановлених місцях. Дівчина тоді сказала, що розповсюджувала листівки там, де має право. 25 травня щодо Дарії склали адмінпротокол за неповідомлення місцевої влади про організацію мітингу. На майдані Незалежності вона разом з другом Романом Філюком тримали плакати, зокрема, на одному із них був напис «Імпічмент президенту».

Telegram Channel