Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кошти за заготівлю лісових ресурсів – у місцевий бюджет

Місцеві бюджети найбільше поповнюються від заготівлі лісової продукції.

apteka-ds.com.ua

Кошти за заготівлю лісових ресурсів – у місцевий бюджет

Кошти від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування

Про це повідомили у райдержадміністрації під час обговорення питаннь про хід підготовки до сезону заготівлі природних рослинних ресурсів місцевого значення.

Зважаючи на це, місцеві ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень зазначеної плати і дотриманні порядку у здійсненні даного виду діяльності. Минулоріч у цей спосіб найбільше поповнилися місцеві бюджети Видертської, Воєгощанської, Бузаківської, Сошичненської та Личинівської сільських рад.

Місцеві ради безпосередньо зацікавлені у повноті надходжень зазначеної плати і дотриманні порядку у здійсненні даного виду діяльності.

До слова, у статті 4 Закону «Про рослинний світ» до природних рослинних ресурсів місцевого значення зараховуються дикорослі та інші несільськогосподарського призначення судинні рослини, мохоподібні, лишайники, а також гриби, не віднесені до природних рослинних ресурсів загальнодержавного значення.

Крім того, види природних рослинних ресурсів місцевого значення визначаються шляхом їх виключення зі складу ресурсів загальнодержавного значення. Відтак, це можуть бути лікарська сировина, квіти, ягоди, плоди та гриби.

Іванна ШЕМЕТЮК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel