Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Добровільні пожежні створять в Дубівській громаді

Безпека в громаді залежить від поведінки людей

facebook.com/Роман Троцюк

Добровільні пожежні створять в Дубівській громаді

Очільник ОТГ Роман Троцюк переймав досвід поляків

Як пише голова громади у «Фейсбуці», вже впродовж двох останніх років виношую ідею створення в кожному з сіл громади добровільних пожежних дружин. Неодноразово перебуваючи в сусідній Польщі знайомився з системою організації добровільних пожежних дружин.

«Брав участь в проекті «Вартові безпеки», де отримав як теоретичні знання так і практичні навички пожежогасіння.
І ось здається випав шанс. Завдяки проекту «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області», що співфінансується Європейським Союзом в рамках Програми Tранскордонного Cпівробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у нас з’явився шанс отримати не тільки теоретичні знання, практичні навички а й матеріальні цінності, які допоможуть відвернути небезпеку в нашій громаді», - зазначив Роман Троцюк.

Отже ми на чолі з керівниками проекту творимо історію, створюємо механізм організації руху добровільних пожежних, який в майбутньому буде поширений на всю територію нашої держави.

Дякуючи партнерам проекту директору Комунальної установи «Агенція розвитку Єврорегіону «Буг» Ірині Ітані та директору секретаріату Асоціації органів місцевого самоврядування Галині Грабарчук та представникам Польських гмін, які влаштували нам теплий прийом, поділилися своїми здобутками ми отримали неоцінений багаж знань та масу позитивних емоцій, зазначив чиновник. 

В проекті беруть участь 32 гміни Польщі та 15 громад України. Коли у сусідів історія добровільних пожежних (страж) налічує більше ста років, то в Україні ми першопрохідці. Отже ми на чолі з керівниками проекту творимо історію, створюємо механізм організації руху добровільних пожежних, який в майбутньому буде поширений на всю територію нашої держави.

«Звісно радіємо за сусідів, за їхні здобутки та надіємось, що і нам під силу створити надійний захист, здатний відвернути небезпеку та врятувати життя близьких, односельчан, друзів. Одним з кроків програми була робоча навчальна поїздка до сусідньої Польщі. Ми мали змогу побувати на змаганнях польських добровольців, познайомитьсь з добровільними пожежними бригадами в Ментові, Вілчополі, Ставві, Войславичі. Ми побачили не тільки матеріально технічне забезпечення, а й злагоджену роботу команди при пожежогасінні» - написав Роман Троцюк. 

Джерело: Роман Троцюк
Telegram Channel