Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Обговорили спроможність мережі первинної медичної допомоги в об‘єднаних територіальних громадах

Як позбутися проблеми безробіття

Волинський ОЦЗ

Обговорили спроможність мережі первинної медичної допомоги в об‘єднаних територіальних громадах

На базі центру розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) у середу, 12 червня, обговорили спроможність мережі первинної медичної допомоги в об‘єднаних територіальних громадах після реформи. Представники медичної галузі – начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, місцевих громад, координатори з підтримки реформи охорони здоров‘я та радник із муніципальних послуг волинського ВП ЦРМС Петро Лавринюк ділилися знаннями, обмірковували проблеми та напрацювали шляхи їх вирішення. Серед наболілого – нестача кваліфікованого медперсоналу. У вирішенні питання кадрового забезпечення взяв участь директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк

Зокрема Роман Романюк запевнив:

– Співпраця з об‘єднаними територіальними громадами для служби зайнятості – головна. Ми змінилися. У нас є багато інструментів, аби допомогти вам стати самодостатніми. Серед нового – у нас працюють кар‘єрні радники та рекрутери. Вони знаходять працівників, які потрібні роботодавцю (а ОТГ – це теж роботодавець), як серед зайнятого населення, так і серед безробітних.  За нашого сприяння при працевлаштуванні безробітного на новостворене робоче місце протягом року із фонду ми відшкодовуватимемо єдиний внесок.  Для бюджету громади – це  економія коштів. Звичайно, служба зайнятості не вирішить усіх проблем, але у нас є можливість вам допомогти.

Очільник обласної служби зайнятості в деталях презентував проект «Успішна громада», в рамках якого фахівці будуть допомагати мешканцям ОТГ професійно себе реалізувати, надаватимуть інформаційно-роз’яснювальні послуги та практичну допомогу.

Очільник обласної служби зайнятості в деталях презентував проект «Успішна громада», в рамках якого фахівці будуть допомагати мешканцям ОТГ професійно себе реалізувати, надаватимуть інформаційно-роз’яснювальні послуги та практичну допомогу. А ще проводитимуть консультаційні виїзні зустрічі, ярмарки вакансій, а при потребі організують тренінги на актуальну тему.

Джерело: Волинський ОЦЗ
Telegram Channel