Нинішня суха осінь несприятлива для грибів. Та справжні грибники з «тихого полювання» не приходять з порожніми руками. Публікуємо декілька рецептів грибних страв...
Нинішня суха осінь несприятлива для грибів. Та справжні грибники з «тихого полювання» не приходять з порожніми руками. Публікуємо декілька рецептів грибних страв.
ФАРШИРОВАНІ ДЕРУНИ Кілька картоплин, дві столові ложки борошна, 2 яйця, трохи грибів, цибулина, столова ложка маргарину, дві столові ложки смальцю, півсклянки сметани. Гриби відварити, процідити, дрібно нашинкувати. Цибулю нарізати, підсмажити на маргарині, змішати з грибами, додати подрібнене варене яйце, сіль. Картоплю натерти на тертці, додати борошно, сире яйце, перемішати, потім викласти частину цієї маси на сковорідку, зверху — «грибний фарш» і решту картопляної маси. Деруни обсмажити з обох боків.
САЛАТ З БАКЛАЖАНІВ І ГРИБІВ Один баклажан, кілька грибів, майонез, морква, олія. Наріжте баклажан тоненькими шматочками, обсмажте, охолодіть. Подрібніть і підсмажте гриби, тоді — натерту моркву, заправте майонезом.
ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ З ГРИБАМИ 6—8 картоплин почистити, розрізати навпіл, чайною ложкою вибрати серединку. Посолити, крапнути трохи олії і нафарширувати сумішшю із дрібно посічених грибів, обсмаженої цибулі та сметани. Зверху покласти плястерку плавленого сиру і поставити у духовку.