Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Аргентина та Уругвай залишилися без електропостачання

Аргентинським та уругвайським котам доводиться ловити мишей у темряві.

Фото: УНІАН

Аргентина та Уругвай залишилися без електропостачання

Частково «зачепило» і Бразилію з Парагваєм

У неділю, 16 червня, несправність електромережі призвела до масового відключення електроенергії на всій території Аргентини та Уругваю.

"Масштабний збій в системі електричних з'єднань залишив всю Аргентину і Уругвай без електроенергії", – повідомив електропостачальник Edesur, інформує УНІАН.

Як пише агентство ВВС, відключення електрики зачепило також деякі райони Бразилії та Парагваю.

Відключення електрики зачепило також деякі райони Бразилії та Парагваю.

За даними аргентинських ЗМІ, блекаут стався після 07:00 за місцевим часом, в результаті чого було зупинено рух поїздів. Також відбулися збої в роботі інших видів транспорту.

Зазначимо, що сукупне населення Аргентини і Уругваю становить близько 48 млн осіб.

Міністр енергетики Аргентини Густаво Лопетегі заявив, що причини збою системи незрозумілі. Він запевнив, що в деяких частинах країни відновлена подача електроенергії, але додав, що процес може зайняти кілька годин.Серед постраждалих провінцій в Аргентині були Санта-Фе, Сан-Луїс, Формоза, Ла-Ріоха, Чубут, Кордова і Мендоса.

У деяких прибережних областях Уругваю енергопостачання було відновлено. Через кілька годин після блекауту аргентинська компанія Edusur повідомила, що почалася подача електроенергії в об'єднану енергосистему Буенос-Айреса. Процес нормалізації займе кілька годин.

Telegram Channel