Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
За час війни на Донбасі від мін загинули 977 цивільних, ще 1 528 – отримали поранення

«Розмінування тут може тривати десятиліттями…»

Фото Владислав МУСІЄНКО.

За час війни на Донбасі від мін загинули 977 цивільних, ще 1 528 – отримали поранення

Начиненими вибухівками залишаються тисячі квадратних кілометрів

За період війни на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 цивільних осіб, ще 1 528 – отримали поранення. Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 «На Донбасі замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів, розмінування може тривати десятиліттями, а постійні обстріли з боку незаконних збройних формувань ускладнюють цю ситуацію», – заявив Черниш.

Він додав, що першочергове завдання – попередження місцевого населення про забруднення мінами територій, маркування цих територій, проведення навчання, особливо для дітей і юнацтва в навчальних закладах.

Першочергове завдання – попередження місцевого населення про забруднення мінами територій, маркування цих територій, проведення навчання, особливо для дітей і юнацтва в навчальних закладах.

На такі заходи, за словами міністра, держава вперше виділила цільове фінансування в 2019 році в розмірі 5 млн гривень, розпорядником цих коштів є МінТОТ.

«У громадах поблизу лінії розмежування буде створено координаційні групи, які впроваджують широкий комплекс заходів з протимінної діяльності. Попередньо ми відібрали 10 громад: Станиця Луганська, Новоайдар, Тошківка, Щастя, Талаківка, Білогорівка, Курахове, Сартана, Вохноваха, Комишу вата», – розповіли в міністерстві.

Telegram Channel