Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Нейрохірург зі США поділився досвідом із волинським колегою Михайлом Ловгою

Люк Томич має українське походження, одружений з українкою та вільно володіє українською мовою.

vodtmo.org.ua

Нейрохірург зі США поділився досвідом із волинським колегою Михайлом Ловгою

За сприяння фонду «Разом для України», Волинську обласну дитячу лікарню вкотре відвідав американський лікар Люк Томич

До України відомий нейрохірург приїздить із 2016 року. За цей час доктор Томич проконсультував у Києві та областях сотні маленьких пацієнтів, спільно з місцевими лікарями виконав чимало оперативних втручань з приводу пухлин головного мозку. В 2017 році за підтримку української нейрохірургії був нагороджений медаллю Верховної Ради України.

На Волині Люк Томич провів 7 складних нейрохірургічних втручань та більше 100 консультацій дітей з нейрохірургічною патологією.

Це вже 4-й візит Люка Томича на Волинь, де він провів 7 складних нейрохірургічних втручань та більше 100 консультацій дітей з нейрохірургічною патологією. Цього разу спільно з дитячим нейрохірургом обласної дитячої лікарні Михайлом Ловгою проконсультували 20 пацієнтів та зробили 2 операції з приводу пухлини селярної ділянки та фармакорезистентної епілепсії з видаленням вогнища активності у функціонально важливій зоні. Обидва втручання проведені з дотриманням сучасних стандартів, з використанням сучасного хірургічного мікроскопа, інтраопераційного моніторингу фірми Inomed під інтраопераційною УЗД-навігацією. Прооперовані пацієнти через 8 днів виписані зі стаціонару з чудовими функціональними результатами.

Люк Томич – випускник Масачусетського Технологічного Інституту, закінчив медичну школу Мічіганського університету, проходив резидентуру з нейрохірургії в Університеті Вандербілта та дитячому госпіталі міста Сієтл. Спеціалізується на хірургічному лікуванні пухлин головного та спинного мозку, гідроцефалії, судинних захворювань головного мозку (аневризми, АВМ). На даний час працює нейрохірургом у місті Остін (Техас, США).
Окрім основної роботи, Люк Томич здійснив багато волонтерських поїздок до Еквадору, Гондурасу, Кенії, де лікував хворих з тяжкою нейрохірургічною патологією.

Галина Світліковська

Telegram Channel