Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинська чорниця має поповнювати бюджет

Єдиний податок, рента та частина ПДФО зараховуються до бюджетів громад, на території яких заготовляють дари лісу.

Pixabay

Волинська чорниця має поповнювати бюджет

Забезпечити максимальне сприяння тим, хто легально заготовлятиме дари лісу, зобов’язує розпорядження ГУ ДФС у Волинській області

Волинські фіскали у складі спеціально створених робочих груп при райдержадміністраціях уже запобігають неконтрольованій заготівлі ягід і грибів з комерційною метою.

Рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок – обов’язкові податкові платежі при заготівлі ягід, грибів та лікарської сировини.

«Наше головне завдання – забезпечити сплату суб’єктами господарювання визначених законом податкових платежів до бюджетів усіх рівнів. Тож, представники підприємництва, які працюють легально, можуть розраховувати на підтримку і сприяння. Щодо тих, хто намагатиметься ухилитися від сплати податків, будемо активно протидіяти спробам заготівельників збирати, переробляти та експортувати  цінну волинську ягоду поза правовим полем. Керівники органів місцевого самоврядування повинні наполягати, щоб підприємці отримували лісові квитки», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиний податок – обов’язкові податкові платежі при заготівлі ягід, грибів та лікарської сировини, йдеться на сайті Любешівської РДА.

 

Telegram Channel