Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася рекетирством (Фото)

Затримали рекетирів.

Правоохоронці затримали злочинну групу, яка займалася рекетирством (Фото)

Поліцейські затримали рекетирів, які вимагали неіснуючі борги

За інформацією, нещодавно до міського управління департаменту звернувся мешканець Кіровоградської області, який повідомив, що з нього вимагають вигаданий борг. Після спілкування з рекетирами чоловік отримав перелом ребра та гематоми. Після відмови заплатити 10 тисяч доларів зловмисники пообіцяли фізично розправитися з потерпілим, попередивши, що вони входять до складу угрупування, яке контролює місцевий «наглядаючий» на прізвисько «Кеваль», а він, начебто, має зв’язки з посадовими особами поліції Кіровоградщини.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за  ч.2 ст.189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Правоохоронці з СБУ встановили, що до цього злочину причетні члени угрупування, які діють від імені 53-річного місцевого кримінального авторитета.

«Наглядаючий» за обласним центром представляє інтереси «злодія в законі» на прізвисько «Армен Хохол».

«Наглядаючий» за обласним центром представляє інтереси «злодія в законі» на прізвисько «Армен Хохол». Факт вимагання неіснуючого боргу задокументували, але чоловікові і далі погрожували і били.Заявник погодився передати частину коштів та власний автомобіль бандитам. Учасники угрупування приїхали на авто, отримали 16 тисяч гривень та ключі від автівки, але їх одразу затримали.

Під час огляду транспортного засобу учасників злочинної групи вилучили кошти, ножі, пристрій для відстрілу під патрон «Флобера», маску, мобільні телефони та документи.

Трійця рекетирів затримана в порядку ст.208 КПК України та поміщена до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники злочинного угрупування та причетні до них особи. Перевіряються можлива причетність співробітників правоохоронних органів. За вимагання фігурантам загрожує до 7 років позбавлення волі.

 
 
 

 

Джерело: DOZOR
Telegram Channel